Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Παρέσυρε, σκότωσε 26χρονο και τον εγκατέλειψε!

 
ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για να εντοπίσει τον ασυνείδητο οδηγό ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα έναν 26χρονο συμπολίτη αλβανικής καταγωγής και τον εγκατέλειψε αβοήθητο.

Το... 

 
 
 
 
συμβάν σημειώθηκε στις 11.20 το βράδυ της Τετάρτης, στον δρόμο που οδηγεί στα Δένδρα Τυρνάβου, μετά τη διασταύρωση επί της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης. Πρόκειται για ένα δρόμο ο οποίος φωτίζεται τη νύχτα και σύμφωνα με πληροφορίες ο ασυνείδητος οδηγός είχε κατεύθυνση προς την εθνική οδό ενώ ο άτυχος 26χρονος κινούνταν στην άκρη του δρόμου πεζή. Στα Δένδρα μένει ο αδελφός του.

Στο σημείο του δυστυχήματος άμεσα έφτασαν διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι μετέφεραν τη σορό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Άμεση ήταν επίσης η κινητοποίηση της Τροχαίας και του Α.Τ. Τυρνάβου.

Ο άτυχος 26χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία όπως τα αδέλφια του και ολόκληρη η οικογένεια. Εργαζόταν το τελευταίο διάστημα σε ταπητοκαθαριστήρια της περιοχής. Εκεί εργάζονταν για 20 περίπου χρόνια και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δήλωσε χθες συγκλονισμένος από το γεγονός, αφού ο 26χρονος δεν ήταν απλά ένας εργαζόμενος αλλά τον ένιωθαν όπως και τα άλλα αδέλφια που δούλευαν εκεί ως μέλη της ίδιας της οικογένειας..

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας εξέφρασε τη θλίψη του για τον άδικο χαμό του νεαρού και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο συγκεκριμένος δρόμος που ενώνει την εθνική οδό Λάρισας –Τυρνάβου με τα Δένδρα είναι ένας δρόμος μήκους λιγότερο από ένα χιλιόμετρο. Είναι μεν φωτισμένος τη νύχτα, ωστόσο στερείται πεζοδρομίων με αποτέλεσμα οι πεζοί που αναγκαστικά κατευθύνονται προς και από τη διασταύρωση της εθνικής οδού προς τη στάση του ΚΤΕΛ ή οπουδήποτε αλλού αναγκάζονται να περπατούν μέσα στο οδόστρωμα με κίνδυνο να παρασυρθούν από οχήματα. Μεταξύ αυτών και μαθητές οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά για να πάνε σε φροντιστήρια σε Τύρναβο ή Λάρισα.

Πολίτες έλεγαν χθες ότι ο άδικος χαμός του 26χρονου ας γίνει αφορμή από τον Δήμο Τυρνάβου ή την Περιφέρεια να αρχίσουν οι διαδικασίες κατασκευής πεζοδρομίων στον συγκεκριμένο δρόμο.

Η σορός του άτυχου 26χρονου μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Αλβανία, όπου και θα γίνει η κηδεία του.

* Για το δυστύχημα στον δρόμο προς τα Δένδρα Τυρνάβου εξέδωσε χθες ανακοίνωση η Α.Δ. Λάρισας η οποία αναφέρει: «Χθες (προχθές) (19-07-2017) και ώρα 23.20 περίπου στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Δένδρων – Τυρνάβου, άγνωστο όχημα παρέσυρε πεζό, 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος και αναζητείται.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του δυστυχήματος και για τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος που εγκατέλειψε τον τόπο, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, που διενεργεί την προανάκριση, στα τηλέφωνα: 2410-683169, 2410-683176 και 2410-683161».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα