Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Θρήνος για τον 33χρονο πυροσβέστη


Δεν κατάφερε και έχασε τη ζωή του τελικά, μετά από μάχη τεσσάρων ημερών, ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου 2017.

Ο... 

 
 
 
δόκιμος αξιωματικός κατέληξε σήμερα στις 7:40 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλευόταν μετά τον βαρύ τραυματισμό του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Ο Αριστείδης διατηρούσε δεσμούς με την πόλη της Πάτρας και συνάδελφοί του έχουν βυθιστεί στο πένθος.

Ήρθε στην Πάτρα από την Κέρκυρα για σπουδές ήταν απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο πυροσβέστης Χρήστος Πετράτος σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι ο Αριστείδης υπήρξε εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα και ως ναυαγοσώστης πραγματοποίησε πολλές διασώσεις.



Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΟΠΑΘΑ καθώς ο εκλιπών υπήρξε αθλητής του.

«Δυστυχώς ήρθαν τα άσχημα μαντάτα....ο ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης (35 χρόνων) που τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα του καθήκοντος στις φωτιές Ζευγολατιού Κορινθίας.....έχασε την μάχη.... Ο Αρης υπήρξε και Εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, ως Ναυαγοσώστης πραγματοποίησε πολλές διασώσεις....από τους πιο δυνατούς και αγαπητός σε όλους.....κ ως αθλητής του ΝΟΠ κ ΟΠΑΘΑ... Κουράγιο στους γονείς και συγγενείς του.....θερμά συλλυπητήρια σε όλους αυτούς τους Ηρωες του Πυροσβεστικού Σώματος και συναδέλφου μας Καλό Ταξίδι Αρη...», έγραψε ο κ. Πετράτος αναρτώντας τη φωτογραφία του.

Aθλητής του Ο.Π.Α.Θ.Α Πατρών ο άτυχος πυροσβέστης Αριστείδης Μουζακίτης -Συλληπητήρια του Ομίλου

Ο ΟΠΑΘΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Το Δ/Σ , οι αθλητές και τα μέλη του Ο.Π.Α.Θ.Α Πατρών φράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Μουζακίτη Αριστείδη ο οποίος υπήρξε αθλητής του Ομίλου μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον δεχθεί».

tempo24.news