Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο στον 33χρονο πυροσβέστη



Την Τετάρτη (19/07) στις 18:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης στο χωριό Ποταμός της Κέρκυρας, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον 33χρονη ήρωα πυροσβέστη, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια του να σβήσει την φωτιά στο Ζευγολατιό.

Όπως...  

 
 
 
 
σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο 33χρονος Αριστείδης Μουζακίτης, δεν άντεξε, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Ο 33χρονος υπέκυψε χθες στα εκτεταμένα τραύματά του, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και το Σώμα στο οποίο υπηρετούσε. Ο άτυχος δόκιμος ανθυποπυραγός συμμετείχε στο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και μαζί με ακόμα τρεις συναδέλφους του ανέβηκε στην καρότσα ενός τρακτέρ που οδηγούσε κάτοικος της περιοχής, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το δύσβατο σημείο όπου μαινόταν η φωτιά.

Για κακή του τύχη, η καρότσα ανατράπηκε και καταπλάκωσε τους πυροσβέστες και τον οδηγό. Ομως, ήταν ο μόνος που τραυματίστηκε βαρύτατα.

Ο 33χρονος πυροσβέστης νοσηλευόταν με τραύματα στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του στην Εντατική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, όπου είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα συλλυπητήριά τους για τον άδικο χαμό του Αριστείδη Μουζακίτη εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανακοίνωση της, η Πυροσβεστική ανέφερε:

«Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από τον θάνατο του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Μουζακίτη Αριστείδη. Ο Δόκιμος Αξιωματικός κατέληξε σήμερα και περί Ω/07:40 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017 λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος».