Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Aκόμη μια φορά επιβεβαιώνονται οι φόβοι της Πρωτοβουλίας του Πέλεκα



Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται οι φόβοι της Πρωτοβουλίας του Πέλεκα για όλα αυτά που έχουν συμβεί από τα έργα της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου και από τα έργα στη κοίτη του ποταμού.

Η αγωνία μας ήταν να ολοκληρωθεί το έργο τηρώντας τους νόμους και σύμφωνα με την επιστήμη και τη τεχνική των έργων, και αυτό ζητούσαμε να το διασφαλίσουν οι αρμόδιες αρχές.

Από... 

τις εικόνες που παραθέτουμε μαρτυρείται ότι (μετά τη λήψη ενός εκατομμύριου κυβικών αμμοχάλικου) ο εργολάβος το άφησε σε αυτή τη βιασμένη κατάσταση που έχουν δημιουργηθεί έλλη, εστίες μόλυνσης, υποβάθμιση του περιβάλλοντος με επιδρομή των κουνουπιών κατά μήκος του ποταμού, συμβάλλοντας έτσι στη πιθανή μετάδοση ασθενών. Τα προβλέψαμε, τα καταθέσαμε στη μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, στη περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, στην Αντιπεριφερειάρχη κα. Μαυρίδου, στη τοπική δημοτική κοινότητα Κατερίνης και ακόμη περιμένουμε απάντηση από το Δήμο Κατερίνης για να συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο σε ημερήσια διάταξη όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από τα έργα (Περιφερειακή Οδός Κατερίνης, Οριοθέτηση Κοίτης και Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Πέλεκα). Και αν αυτή τη στιγμή πρωταρχικό πρόβλημα είναι τα έλη και τα κουνούπια, σε λίγο έρχεται το φθινόπωρο και ο κίνδυνος πλημμυρών είναι ορατός μιας και ο εργολάβος έχει αφήσει να χάσκουν τα πρανή της κοίτης του ποταμού μη ολοκληρώνοντας το κομμάτι της αντιπλημμυρικής προστασίας.