Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Aπετράπη από το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών ο πλειστηριασμός σπιτιού άνεργης μητέρας

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, για μια ακόμη φορά βρέθηκε χθες έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, απέτρεψε τη διενέργεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, Πατρινής άνεργης μητέρας ενός παιδιού.

Στο... 

δικαστήριο αφίχθησαν τουλάχιστον έξι συμβολαιογράφοι, στους οποίους δεν επετράπη η διενέργεια πλειστηριασμών.

Η Βίβιαν Σαμούρη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί, για την Πάτρα» σε δήλωσή της ανέφερε:

«Σήμερα όσοι βρεθήκαμε έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, αποτρέψαμε, μεταξύ άλλων, τον πλειστηριασμό μιας πρώτης κατοικίας ή, ακριβέστερα, κατορθώσαμε -έστω προς στιγμήν- να μη βρεθεί στο δρόμο μια άνεργη μητέρα, που συγκαταλέγεται στις μονογενεϊκές οικογένειες.

Η εν λόγω, δε, αποτυχημένη απόπειρα πλειστηριασμού, απογυμνώνει όλους όσοι διατείνονται -με προεξάρχοντες τους κυβερνώντες- ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία των ανθρώπων…
Μάλιστα, η προαναφερθείσα περίπτωση είναι ιδιάζουσα και παραπέμπει ευθέως σε κλοπή της περιουσίας, των κόπων μιας ζωής, μέσω της έμμεσης καταστρατήγησης του περιβόητου Νόμου Κατσέλη.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω άνεργη μητέρα ενός παιδιού, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, επειδή είναι εγγυήτρια δανείου της μητέρας της, ύψους 70.000 ευρώ… Αντίθετα, η μητέρα της είναι «θωρακισμένη», καθώς έχει ήδη ενταχθεί στο Νόμο Κατσέλη, ενώ η κόρη αναμένει κι αυτή την ένταξή της (σ.σ.: έχει οριστεί η σχετική δικαστική διαδικασία εντός του τρέχοντος έτους).

Και η συστημική τράπεζα, άδραξε την ευκαιρία, σ' αυτό το μεσοδιάστημα, για να επιχειρήσει να πετάξει, παράνομα και καταχρηστικά, στο δρόμο μια άνεργη μητέρα - δια μέσου της χρήσης δικονομικών τεχνασμάτων. Μιλάμε για την αποθέωση του θράσους και της αναλγησίας. Για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φαινόμενα έκνομου και δια της βίας πλουτισμού από τις τράπεζες».





Πηγή: thebest.gr