Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Δήμος Κατερίνης: έρευνα διατροφικής εκτίμησης στους παιδικούς σταθμούς του ΟΠΠΑΠ


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Έρευνα της διατροφικής εκτίμησης των παιδιών ηλικίας 3 – 5 ετών, στους παιδικούς σταθμούς του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης υλοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Οργανισμού και εθελοντικής προσφοράς Διαιτολόγου – Διατροφολόγου της Κατερίνης.

Στην...





έρευνα, η οποία έγινε το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2017, έλαβε μέρος το σύνολο των παιδικών σταθμών του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης (1ος,2ος,4ος,5ος,6ος,7ος, ο παιδικός σταθμό Κορινού και ο παιδικός σταθμός Λόφου).

Ειδικότερα, μετρήθηκε το βάρος και το ύψος 351 παιδιών. Η έρευνα αφορούσε την μέτρηση του ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος), ενός σημαντικού ανθρωπομετρικού δείκτη, ο οποίος προκύπτει από τη μέτρηση του βάρους και του ύψους. Επιπλέον, δίνει πληροφορίες αναφορικά με το κατά πόσο η ανάπτυξη και ωρίμανση του παιδιού ακολουθεί τη φυσιολογική πορεία και εξέλιξη.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει, ότι, το 29,6% των παιδιών είναι παχύσαρκα. Όπως τονίζει σχετικά, ο πρόεδρος του Οργανισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης: «Μετά και την ανακοίνωση - δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, πιλοτικό πρόγραμμα διατροφικής αγωγής στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού μας. Πιστεύουμε ότι η πρόληψη της παχυσαρκίας οφείλει να ξεκινά από την προσχολική κιόλας ηλικία, όπου δημιουργούνται οι διατροφικές συνήθειες, οι οποίες θα διατηρηθούν και αργότερα στην ενήλικη ζωή».