Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η κόκκινη “λίμνη της Κολάσεως”


Είναι μία από τις εννέα λίμνες που συνθέτουν ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα στην Ιαπωνία, το γνωστό “Beppu Hells”. Η απόκοσμη λίμνη Blood Pond Hell ή αλλιώς Chinoike Jigoku είναι... 

η όγδοη θερμή πηγή στη σειρά, που οφείλει το όνομά της στο έντονο κόκκινο χρώμα των νερών, αποτέλεσμα των σιδηρούχων ορυκτών που υπάρχουν στο εσωτερικό της.



Το εντυπωσιακό Πάρκο βρίσκεται στο νησί Kyushu και συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που θέλουν να βρεθούν μέσα σε ένα απόκοσμο φυσικό τοπίο. Έντονη μυρωδιά από θείο, καυτοί ατμοί πάνω από τις λίμνες αλλά και ένα φανταστικό φυσικό τοπίο ολοκληρώνουν τις εικόνες.



Η κατακόκκινη λίμνη αποτελεί την “ατραξιόν” του πάρκου καθώς μοιάζει με μια μεγάλη “λίμνη αίματος” που δεσπόζει στο κέντρο του, η οποία δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ως “λίμνη της Κολάσεως.



Πολλοί μύθοι συνδέονται με τη δημιουργία της, ενώ δεν είναι λίγες οι ιστορίες που κυκλοφορούν ανάμεσα στους ντόπιους σχετικά με το χρώμα της. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το κόκκινο χρώμα οφείλεται στο αίμα των Δαιμόνων της Κόλασης που την χρησιμοποιούν για το… λουτρό τους!



Ό,τι κι αν ακούσει πάντως κάποιος σχετικά με τη λίμνη Blood Pond Hell ωχριά μπροστά στην εικόνα που θα δει μόλις πατήσει το πόδι του στο Πάρκο. Άλλωστε δεν είναι τυχαία μία από τις πλέον πολυφωτογραφημένες λίμνες της Ιαπωνίας, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες ετησίως.