Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Συναρπαστικές λίμνες


Οι λίμνες είναι αναμφίβολα ένα ωραίο φυσικό τοπίο και όταν μάλιστα έχουν να επιδείξουν ένα παράδοξο στοιχείο τότε γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικές. Μερικές είναι διάφανες, άλλες κατακόκκινες και κάποιες αλμυρές…  

 
 
 
 
Αυτά κι άλλα παράξενα χαρακτηριστικά αποδίδονται στις 10 πιο παράξενες λίμνες που συμπεριλαμβάνονται στην ακόλουθη λίστα.

1. Η λίμνη με τις μέδουσεςΒρίσκεται στη Δημοκρατία του Παλάου και είναι στην κυριολεξία γεμάτη από μέδουσες που ζουν και αναπαράγονται με εκπληκτικό ρυθμό. Επειδή είναι ακίνδυνες για τον άνθρωπο, η λίμνη αυτή αποτελεί δημοφιλή καταδυτικό προορισμό.

2. Η λίμνη με το μισοβυθισμένο καμπαναριόΗ λίμνη Resia βρίσκεται στο Νότιο Τυρόλο, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, και είναι μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε όταν φράχθηκε το 1950 ένα κοντινό ποτάμι. Πολλά χωριά βυθίστηκαν εκτός από το καμπαναριό της εκκλησίας που υψώνεται αγέρωχο στην επιφάνεια της λίμνης.

3. Η λίμνη για σέρφιγκΗ λίμνη Superior στη Μινεσότα αποτελεί ιδανικό προορισμό για surfing καθώς τα κύματά της φτάνουν σε μεγάλο ύψος.

4. Η «βραστή» λίμνηΗ λίμνη Dominica είναι σε μια διαρκή κατάσταση βρασμού, με θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 160-190 βαθμούς Κελσίου.

5. Η λίμνη με το παλάτιΤο Jal Mahal είναι γνωστό και ως “Water palace” που σημαίνει «παλάτι του νερού» και κατασκευάστηκε το 1799 στο κέντρο της λίμνης Sagar απέναντι από την πόλη Τζαϊπούρ, πρωτεύουσα του ινδικού κρατιδίου Ρατζαστάν.

6. Η κόκκινη λίμνηΗ Lago Colorada βρίσκεται στη Βολιβία και περιέχει κόκκινο νερό, ενώ το τοπίο μοιάζει με εξωγήινο, αν και είναι ιδιαίτερα αγαπημένο στα φλαμίνγκο.

7. Η λίμνη με άσφαλτοΗ λίμνη Pitch βρίσκεται στο Τρινιντάντ και περιέχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ασφάλτου στον κόσμο.