Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Απόδειξη ζωής για το Μιχάλη Λεμπιδάκη έστειλαν οι απαγωγείς του


Απόδειξη ζωής για το Μιχάλη Λεμπιδάκη έστειλαν οι απαγωγείς του, μετά τη δραματική ανακοίνωση της οικογένειας, με την οποία γνωστοποιούσε το τέλος των διαπραγματεύσεων, γιατί δεν υπήρχαν σημάδια ζωής του αγαπημένου τους προσώπου.

Αυτή... 

τη φορά, οι απαγωγείς του 54χρονου, άλλαξαν τον τρόπο επικοινωνίας τους με την οικογένεια Λεμπιδάκη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Οι απαγωγείς επέλεξαν ο απαχθείς να δώσει απάντηση σε ερώτηση της οικογένειας που μόνον αυτός θα μπορούσε να ξέρει.

Το μήνυμα εστάλη γραπτώς και γραπτώς απαντήθηκε, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο επιχειρηματίας είναι ζωντανός.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις έχουν ενταθεί και επικεντρώνονται στο ύψος των λύτρων που θα καταβληθούν, αλλά και με τον τρόπο που θα γίνει η καταβολή.

Πριν λίγες μέρες οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη έστειλαν sms στον αδερφό του ομήρου, μία εβδομάδα μετά την επιστολή απόγνωσης της οικογένειας, που είχε 53 ημέρες να λάβει απόδειξη ζωής του συγγενούς της και 33 ημέρες έλλειψης επικοινωνίας με τους δράστες.

Οι απαγωγείς έδωσαν το «παρών», είχαν επικοινωνία με την οικογένεια, όχι όμως και απόδειξη ζωής του ομήρου. Η απόδειξη ζωής δόθηκε και έγινε σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης, με πρωταρχικό σκοπό την απελευθέρωσή του.