Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ!!!

ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 - ΕΓΙΝΑN ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΟΗΓΑΓΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ...






ΗΡΩΕΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΣΤΙΣ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΣΗΣΑΣΑ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ Η ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΕΞΙΔΑ ΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΧIV ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ.

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων στο Σαραντάπορο Ελασσόνας

Πρόκειται για ένα απόσπασμα από ομιλία του (Ημερήσια Διαταγή) ως Ταξίαρχου κατά την ανάληψη καθηκόντων του, πριν από τρία χρόνια, στη Διοίκηση της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου

«Η ασφάλεια του προσωπικού και ο μηδενισμός των κάθε μορφής και φύσεως ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελέσει στόχο πρώτης προτεραιότητος.
Είμαστε λίγοι. Ας μη γινόμαστε, χωρίς λόγο, λιγότεροι»!

Είναι λόγια τού Ιωάννη Τζανιδάκη, Υποδιοικητή τής 1ης Στρατιάς, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, μαζί τρεις ακόμη αξιωματικούς όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στο Σαραντάπορο.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΗΡΩΕΣ.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΡΩΕΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ.
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΩΜΑΣ ΑΔΑΜΟΣ.
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΣ

Γιώργος Γιαννουλόπουλος