Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Οι πανέμορφες παραλίες της Πάρου


Η Πάρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων και ένα από τα ομορφότερα. Η ακτογραμμή του νησιού, μήκους 55 χιλιομέτρων, σχηματίζει όμορφες παραλίες (ιδιαίτερα στην ανατολική πλευρά) αλλά και πιο άγριες στα βόρεια κυρίως. Οι... 

παραλίες της Πάρου προσελκύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες καθώς είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κυκλαδονήσια. Οι παραλίες στην Πάρο είναι χαρακτηριστικές των Κυκλάδων και παρέχουν μεγάλη ποικιλία. Θα βρει κανείς ερημικές γραφικές παραλίες αλλά και μεγάλες πολύβουες ακτές που σφύζουν από ζωή. Η Πάρος είναι από τους προορισμούς που προτιμούν οι νέοι και οι παραλίες βγάζουν αυτή τη ζωντάνια.

Ας δούμε όμως μερικές παραλίες της Πάρου που είναι στην προτεραιότητα των παραθεριστών για μια βουτιά στα νερά του Αιγαίου πελάγους, όπως τις επέλεξε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelpass.gr.

Κολυμπήθρες 


Οι Κολυμπήθρες αποτελούνται από τρεις μικρές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς με βράχια που μοιάζουν με γλυπτά και θέα στη Νάουσα. Είναι από της ομορφότερες παραλίες της Πάρου και είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η τουριστική εκμετάλλευση έχει αφαιρέσει κάτι από τη μαγεία του τοπίου, το οποίο όμως παραμένει εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Τα νερά είναι δροσερά και πεντακάθαρα και τα σμιλευμένα από το κύμα βράχια δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό.

Μοναστήρι

Μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες στην Πάρο, με χρυσαφένια αμμουδιά, πολύ ρηχά νερά και προστασία από τον άνεμο. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι οργανωμένη αλλά και με αρκετό ελεύθερο χώρο. Το όνομά της το πήρε από το μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη Δέτη, που δεσπόζει κατάλευκο στο λόφο, στη δεξιά πλευρά της παραλίας.

Πούντα

Η Πούντα είναι μια μεγάλη παράλια, νοτιοδυτικά της Παροικιάς, στο στενό μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου. Στο στενό που έχει πλάτος 1,5 χιλιόμετρα οι άνεμοι είναι συνήθως δυνατοί, γεγονός που κάνει την παραλία δημοφιλή για wind-surf και kite-surf. Από το λιμανάκι της Πούντας (του οικισμού) φεύγουν τα ferry-boats για την Αντίπαρο. Στην περιοχή υπάρχουν καφέ, ταβέρνες, σχολές kite-surf, wind-surf και καταδύσεων. Δεν πρέπει να τη συγχέουμε με την κοσμοπολίτικη Πούντα (Punda Beach Club) που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού.

Φάραγγας

Μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά που είναι προστατευμένη από τους ανέμους. Ο Φάραγγας είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες και είναι πλήρως οργανωμένη παρέχοντας όμως και ελεύθερο χώρο.

Χρυσή Ακτή

Η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, με χρυσαφένια αμμουδιά στην οποία οφείλει και το όνομά της. Είναι οργανωμένη προσφέροντας όλες τις υπηρεσίες ενώ είναι ιδανική για τους φίλους των θαλασσίων αθλημάτων. Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο.

Μαρτσέλο

Η παραλία Μαρτσέλο είναι η πιο προσιτή επιλογή για όσους μένουν στην Παροικιά. Σε μικρή απόσταση, με θέα στην Παροικιά, μεγάλη παραλία με άμμο και πλήρως οργανωμένη προσελκύει νεανικό κοινό. Θα βρείτε καφέ, beach-bar, μουσική σε νορμάλ επίπεδα και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ. Στο Μαρτσέλο μπορείτε να φτάσετε και με καραβάκι από την Παροικιά.

Σάντα Μαρία

Σε ένα μαγευτικό τοπίο η παραλία Σάντα Μαρία είναι η πιο βολική για όσους διαμένουν στη Νάουσα. Όμορφο σκηνικό με αμμουδερή παραλία και πεντακάθαρα νερά. Είναι οργανωμένη αλλά όχι τόσο που να ενοχλεί. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο, λεωφορεία αλλά και καραβάκι από τη Νάουσα.

Λάγγερη

Η παραλία Λάγγερη είναι από τις πιο εξωτικές παραλίες της Πάρου, με χρυσαφένια άμμο, διάφανα καταγάλανα νερά και φουντωτά αρμυρίκια. Δεν είναι οργανωμένη και προσφέρει γαλήνη και ηρεμία. Αν δεν πάτε με καΐκι θα χρειαστεί να περπατήσετε λιγάκι. Χρησιμοποιείται και σαν παραλία γυμνιστών οπότε οι… σεμνότυφοι να έχετε την προσοχή σας!

Καλόγερος

Η παραλία του Καλόγερου, σύμφωνα με τον μύθο, πήρε το όνομά της από έναν καλόγερος που αυτοκτόνησε πέφτοντας από τα βράχια. Είναι γνωστή για την αργιλώδη άμμο της που θεωρείται πως έχει ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και πολλοί τη χρησιμοποιούν σαν μάσκα ομορφιάς.

Αλυκή

Μια ήσυχη παραλία προστατευμένη από τα μελτέμια στη νότια ακτή της Πάρου. Είναι οργανωμένη αλλά με ελεύθερο ψώρο και αλμυρίκια που χαρίζουν τη σκιά τους. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

πηγή: travelpass.gr