Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Πηδούσαν από τα παράθυρα φλεγόμενου κτιρίου για να σωθούν - Συγκλονιστικό βίντεο από το Ελ Σαλβαδόρ


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο κτίριο που στεγάζει το υπουργείο Οικονομικών του Ελ Σαλβαδόρ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Εικόνες που... 

 
 
 
 
μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν έναν άνθρωπο να πηδά από το εννιαόροφο κτίριο, με τον επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τονίζει στο τηλεοπτικό δίκτυο Salvadoran ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν επέζησε από την πτώση. 
 


Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Κάρλος Φουέντες ανέφερε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από εγκαύματα που υπέστη και από εισπνοή καπνού.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον πέμπτο όροφο του κτιρίου. Οι Αρχές έστειλαν ελικόπτερο για την διάσωση των ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί στο κτίριο, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ.

Ο Φουέντες τόνισε πως αρκετοί άνθρωποι πήδηξαν από τον πέμπτο και έκτο όροφο του κτιρίου και έχουν υποστεί τραυματισμούς. Περίπου 50 άνθρωποι εκκένωσαν το κτίριο και 25 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε δηλώσεις ενός γιατρού από νοσοκομείο της πόλης που ανέφερε ότι μια γυναίκα πέθανε από την πυρκαγιά, αλλά η πληροφορία δεν κατέστη εφικτό να διασταυρωθεί. Ο Χοσέ Αλφάρο, άλλος εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών, είπε πως δεν υπάρχει κανένας εγκλωβισμένος στο κτίριο και ότι η πυρκαγιά έχει σβηστεί.