Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Προκοπίου στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα (Φώτο - Βίντεο)


Με επίσημη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα όπως αρμόζει στις θρησκευτικές τελετές εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στο ΚΑΑΥ της 1ης Στρατιάς στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Το... 

απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στο Στρατιωτικό Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου που βρίσκεται εντός των θερινών εγκαταστάσεων του ΚΑΑΥ, όπου παραθερίζουν οι οικογένειες των στελεχών της 1ης Στρατιάς και της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Επιτελάρχης του σχηματισμού Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο Διοικητής του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα Λοχαγός (ΠΒ) Γρηγόριος Λέφας.


Χθες Σάββατο, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία από τον Στρατιωτικό Ιερέα του σχηματισμού Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Σαμαρά, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου.

Το απόγευμα παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της 1ης Στρατιάς, πλειάδας ιερέων της περιοχής και αρκετών παραθεριστών, τελέσθηκε παράκληση στον Άγιο Προκόπιο και ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας του Αγίου στους χώρους του ΚΑΑΥ.


Την ευθύνη του ψαλτηρίου είχε αναλάβει ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει και Δόκιμος Ανθυπίλαρχος στην περιοχή του Λιτοχώρου.


Δείτε φωτό και βίντεο του kranosgr:
kranosgr.blogspot.gr