Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Φτιάξτε την τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα θαλασσινών

 
Οι σαλάτες είναι πρωταγωνίστριες του καλοκαιριού και η συγκεκριμένη έχει άρωμα θάλασσας, ενώ ταυτόχρονα είναι σούπερ γευστική και γεμάτη πρωτεΐνη. Δοκιμάστε τη!

Τον... 

 
 
 
 
 
χειμώνα συνήθως απέχουμε από τα θαλασσινά και τα ξαναθυμόμαστε την άνοιξη και το καλοκαίρι, τότε που έχουν και την τιμητική τους. Ο συνδυασμός τους με μια σαλάτα μπορεί να μας δώσει ένα πολύ χορταστικό και υγιεινό γεύμα, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ η συγκεκριμένη πρόταση μας χαρίζει και βιταμίνη C για τόνωση ανοσοποιητικού, καλά λιπαρά, σίδηρο και άλλα θρεπτικά στοιχεία, που μας δυναμώνουν και μας τονώνουν σε μια εποχή που οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο και χρειαζόμαστε ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στη ζέστη.

Φτιάξτε τη αναμειγνύοντας λίγη light μαγιονέζα, με λίγη ξινόκρεμα (sour cream) και χυμό λεμονιού ή lime. Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα σας ψίχα γαρίδας και καβουριού, σέλινο, αλάτι, πιπέρι, λάδι και πράσινες ελιές και βάλτε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Για γαρνιτούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα μαρουλιού και να παρουσιάσετε πάνω σε αυτά τη σαλάτα σας, η οποία αποδίδει περίπου 200 θερμίδες.
 
Το διαβάσαμε στο click@life