Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Πίτσα με σπανάκι, ντομάτα και παρμεζάνα

 
Υλικά

Για τη ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό

20 γραμμάρια μαγιά νωπή

1 κουταλάκι αλάτι

 
 
 
 
200 γραμμάρια νερό

Για τη γέμιση

350 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο

350 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες

1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο και μέσα εκεί ρίχνουμε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζουμε στα 4 για να φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνουμε, την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε ταψί.

Για τη γέμιση, βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Ρίχνουμε στην ανοιγμένη ζύμη τις ντομάτες, το μείγμα σπανακιού, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.