Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ο γιατρός που άνοιξε πυρ στη Νέα Υόρκη πίστευε πως του κατέστρεψαν την καριέρα


Είχε στείλει μειλ σε εφημερίδα πριν σκοτώσει έναν άνθρωπο και τραυματίσει έξι

Κατηγορίες κατά των επικεφαλής του νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, μέσα στο οποίο άνοιξε πυρ, εξαπέλυε ο γιατρός- δράστης του περιστατικού σε μέιλ που είχε στείλει σε εφημερίδα, πριν την τυφλή επίθεσή του.

Σύμφωνα με... 

 
 
 
 
την εφημερίδα New York Daily News, τις πληροφορίες της οποίας αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο γιατρός Χένρι Μπέλο είχε στείλει μέιλ στην εφημερίδα κατηγορώντας τους επικεφαλής του νοσοκομείου ότι κατέστρεψαν την καριέρα του, λίγο πριν εισβάλλει σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, σκοτώνοντας μία συνάδελφό του και τραυματίζοντας ακόμα έξι ανθρώπους.

Η εφημερίδα ανέβασε στην ιστοσελίδα της αντίγραφο του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται ότι είχε στείλει ο δρ Χένρι Μπέλο λίγες ώρες προτού εισβάλει στο νοσοκομείο Bronx-Lebanon την Παρασκευή και αρχίσει να πυροβολεί εναντίον του προσωπικού.

Ο άνδρας, που φορούσε ιατρική ποδιά, περιπλανήθηκε σε δύο ορόφους του νοσοκομείου, πυροβολώντας εναντίον ανθρώπων, προτού προσπαθήσει να αυτοπυρποληθεί και στη συνέχεια αυτοκτονήσει με το όπλο του, δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζέιμς Ο’ Νιλ. Όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία ήταν ήδη νεκρός.

Στο μέιλ ο Μπέλο αναφέρει ότι το νοσοκομείο τον εμπόδισε να πάρει άδεια για να ασκήσει την ιατρική στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. «Η αρχική δικαιολογία ήταν ότι είμαι εσωστρεφής. Μετά επειδή είχα μια αντιπαράθεση με μια νοσοκόμα» αναφέρει. Επίσης σημειώνει ότι τον είχαν κατηγορήσει πως είχε απειλήσει έναν συνάδελφό του, ένα περιστατικό από τα πολλά που είχαν γίνει εις βάρος του στο πλαίσιο μιας εκστρατείας «ψευδών παραπόνων», όπως τα χαρακτήρισε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο δράστης της επίθεσης είχε στείλει μέιλ στην Daily News.

Ωστόσο αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης έχουν επιβεβαιώσει ότι ο δράστης ήταν πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο, αν και οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται.

Ο απολογισμός των πυρών του είναι μια γιατρός νεκρή κι ακόμα έξι τραυματίες, οι πέντε σοβαρά.

Σύμφωνα με τους New York Times και την New York Daily News, o Μπέλο επέλεξε να παραιτηθεί από το Bronx-Lebanon προκειμένου να μην του ασκηθούν διώξεις για σεξουαλική παρενόχληση.