Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ...



Πρέπει να το παραδεχτούμε: η Καβουροβραδιά έγινε θεσμός και σημείο αναφοράς της Μεθώνης του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Από την πρώτη κιόλας φορά που διοργανώθηκε η Καβουροβραδιά το καλοκαίρι του 2011 ο κόσμος έχει αγκαλιάσει και αγαπήσει την εκδήλωση αυτήν.

Φέτος... 






έγινε αποθέωση!!! Ούτε η θεατρική παράσταση στον Κολινδρό, ούτε η λαϊκή βραδιά στον Μακρύγιαλο, ούτε καν οι φήμες ότι τάχα η εκδήλωση θα γίνονταν χωρίς καβούρια δεν κατάφεραν να πτοήσουν την επιτυχία της Καβουροβραδιάς. !!

Φέτος η Καβουροβραδιά ήταν η εκδήλωση χωρίς σύνορα !! Ήρθαν συνάνθρωποι εντός Δήμου από τα γύρο χωριά, εκτός Δήμου από την Θεσσαλονίκη, την Βέροια, την Νάουσα… και εκτός Ελλάδος από την Αμερική, την Γαλλία … Όλοι με έναν και μοναδικό σκοπό : να περάσουν μια ωραία βραδιά σε ένα φανταστικό περιβάλλον κάτω από τον πανέμορφο ελληνικό ουρανό γεμάτο αστέρια..

Ευτυχώς, ο Σύλλογος Εθελοντισμού » ΚΥΨΈΛΗ », ο οποίος διοργανώνει την Καβουροβραδιά εδώ και 7 χρόνια, είχε προνοήσει και εξασφάλισε παραπάνω τραπεζοκαθίσματα φέτος για να μην αναγκαστεί ο κόσμος να μείνει όρθιος ή να φύγει όπως την προηγούμενη χρονιά. Έτσι όλοι βρήκαν τραπέζι και η οργάνωση ήταν τόσο καλή που η αναμονή για να προμηθευτεί ο κόσμος τα φαγητά και τα ποτά ήταν σε πολύ λογικά πλαίσια. Οι έμπειροι ψήστες έψηναν λουκάνικα και σουβλάκια με νοστιμιά που συγκρίνεται άνετα με τη καλύτερη ψησταριά της περιοχής ( η συνταγή έχει τα μυστικά της αλλά δεν πρόκειται να τα ανακαλύψω !! ) και ο Masterchef των καβουριών ετοίμαζε και μοίραζε τα καβούρια με δεξιότητα και επιμέλεια.. Ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Κ. Καλογεράκης, καλωσόριζε τον κόσμο…

Τα μυστικά της συνταγής για τα σουβλάκια δεν θα τα πω, αλλά την συνταγή για την όλο και μεγαλύτερη επιτυχία της καβουροβραδιάς μπορώ να την μοιράσω…
  • Η εξαιρετική συνεργασία της Τ.Κ. Μεθώνης με το Δ.Σ. του συλλόγου : Όποια βοήθεια ζητηθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου »ΚΥΨΕΛΗ » παρέχεται από την Τ.Κ. Μεθώνης στα πλαίσια των δυνατοτήτων της..
  • Η πολύ καλή οργάνωση.
  • Οι πολύ καλές τιμές για τα φαγητά και τα ποτά. Η έξοδος είναι προσιτή για όλους .
  • Τα νόστιμα καβούρια που διατίθενται δωρεάν.
  • Το καλό μουσικό πρόγραμμα με μεγάλη ποικιλία για να ευχαριστηθεί όλος ο κόσμος… όχι μόνο θρακιώτικα ή μόνο ποντιακά, αλλά λίγα από όλα και αλλαγή είδους μουσικής σε τακτά διαστήματα για να μη βαρεθούνε όσοι δεν γνωρίζουν κάποιους χορούς.
  • Η τοποθεσία στο πανέμορφο πάρκο του 40, γνωστό ως Πάρκο Ανεμόμυλο, με πολλά δέντρα, φυτά και γρασίδι.
  • Ο χαρακτήρας της βραδιάς : ανέμελη διασκέδαση …Ο κόσμος αναζητεί τρόπους να περάσει όμορφα κάποιες ώρες για να ξεχάσει τα προβλήματα του.
  • Και η σωστή προβολή της εκδήλωσης…
Το μαγικό συστατικό ;…… Η θερμή ατμόσφαιρα που εκπέμπει η εκδήλωση και προσελκύει όλο και πιο πολύ κόσμο κάθε χρόνο ….

Ακούραστος ο Ε. Λαγδάρης, Δήμαρχος Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, κατάφερε να παραβρεθεί στην Καβουροβραδιά όπου για πρώτη φορά βρήκε τον χρόνο να μείνει αρκετή ώρα. Έτσι πρόλαβε να γευτεί τα νοστιμότατα εδέσματα, να χορέψει και να μιλήσει με τους δημότες του δέχοντας παράπονα, συγχαρητήρια αλλά και ιδέες . Η Β. Νικολοπούλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η Α. Ασλανίδου, Αντιδήμαρχος, ο Χρ. Πορφυρίδης, Αντιδήμαρχος, και ο Στέφανος Μπιτόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος, συνόδευαν τον Δήμαρχο.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Αντώνης Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τ.Κ Μεθώνης, ο Πολυχρόνης Γρηγοριάδης, Πρόεδρος της Τ.Κ. Σφενδάμης, ο Πασχάλης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Τ.Κ. Της Νέας Αγαθούπολης,

Ιζαμπέλ Δέδε

Όσο για τα κουνούπια .( επειδή άκουσα κάποια παράπονα )…. Αν μπορείτε να τα ανέχεστε στην παραλία Μεθώνης, στην πλατεία Αιγινίου, στην καφετέρια του Μακρυγιάλου ή στο εστιατόριο του Κίτρους δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο δεν μπορείτε να τα αντέξετε στο Πάρκο του 40 !!! Εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι τα κουνούπια κάνουν επιδρομή από της 20.30 μέχρι της 22.30 περίπου και μετά ( αφού έφαγαν και χόρτασαν ) εξαφανίζονται.  



ο Αντώνης Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τ.Κ Μεθώνης, ο Πολυχρόνης Γρηγοριάδης, Πρόεδρος της Τ.Κ. Σφενδάμης και στην μέση ο Κ. Καλογεράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Κυψέλη




Ο Ε. Λαγδάρης, Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, με την Ιζαμπέλ Δέδε στην Καβουροβραδιά 2017  



Ο Ε. Λαγδάρης, Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού,ο Αντώνης Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τ.Κ Μεθώνης, ο Πολυχρόνης Γρηγοριάδης, Πρόεδρος της Τ.Κ. Σφενδάμης, ο Πασχάλης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Τ.Κ. Της Νέας Αγαθούπολης, ο Στέφανος Μπιτόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος,,η Β. Νικολοπούλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού,ο Χρ. Πορφυρίδης, Αντιδήμαρχος, Ο Κ. Καλογεράκης, Πρόεδρος Συλλόγου Κυψέλη