Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Υλικά

4 με 5 μέτριες πατάτες

3 με 4 μέτρια καρότα

1 ποτήρι λάδι (όχι γεμάτο - κρατάτε 1 με 2 "δάχτυλα")

 
 
 
 
1,5 κρασοπότηρο περίπου σάλτσα pummaro

αλάτι

πιπέρι

νερό όσο χρειασθεί

Για τα γιουβαρλάκια :

500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1 φλυτζανάκι του καφέ και λίγο παραπάνω ρύζι καρολίνα (για γεμιστά)

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)

λίγο νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε, τα μεν καρότα σε μακρόστενα κομμάτια ή σε ροδέλες, τις δε πατάτες σε τέταρτα ή "κυδωνάτες" (το τέταρτο στη μέση).

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 με 3 ποτήρια νερό, το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια με τα υπόλοιπα υλικά (κιμά, κρεμμύδι, ρύζι, μαϊντανό και ελάχιστο αλάτι) και τα πλάθουμε μπαλάκια, προσθέτοντας με τη χούφτα μας τόσο νερό όσο χρειάζεται ώστε το μίγμα να γίνει μαλακό (όχι νερουλό προσοχή).

Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια (σιγά - σιγά) στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα καρότα και προσέχουμε να μην λιώσουν. Τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Στη συνέχεια, μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, ρίχνουμε τη σάλτσα pummaro, αλάτι (με ρέγουλα !! και δοκιμή), λίγο πιπέρι και κουνάμε την κατσαρόλα προσεκτικά ώστε το αλάτι και το πιπέρι να πάνε παντού.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40 περίπου λεπτά (προσθέτοντας κατά διαστήματα όσο νερό χρειασθεί) ώστε να "πιεί" τα υγρά του και να μείνει με τη σάλτσα του.