Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Τι ισχυρίστηκαν στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα - Την Τρίτη οδηγούνται στον ανακριτή

 
Την επόμενη Τρίτη θα απολογηθούν στον ανακριτή οι οκτώ συλληφθέντες για την δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στην Ζάκυνθο.

Οι οχτώ συλληφθέντες έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα με... 

 
 
 
 
καλυμμένα τα πρόσωπά τους και απολογήθηκαν για αρκετές ώρες. Αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση οδηγήθηκαν και πάλι στην αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου.

Όπως είπε ο δικηγόρος του 34χρονου μπάρμαν, ο οποίος συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Bakari Henderson, ο πελάτης του χτύπησε το θύμα, αλλά δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, παρά μόνο να τον τραυματίσει. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο 34χρονος δεν χτύπησε το νεαρό στο κεφάλι, και ότι πήγε να βοηθήσει τους συναδέλφους του όταν είδε τη συμπλοκή.

Ο 34χρονος δηλώνει συντετριμμένος από το τραγικό συμβάν, με τον δικηγόρο του να ισχυρίζεται ότι ήταν η κακιά στιγμή, καθώς ο ίδιος προέρχεται από πολύ καλή οικογένεια και είχε μέχρι τώρα καθαρό ποινικό μητρώο.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου ο συνήγορος του 34χρονου Έλληνα συλληφθέντα δήλωσε πως «ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος από το γεγονός. Πρόκειται για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές, ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο κατηγορούμενος «δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής».

Όσο για τον Σέρβο υπεύθυνο ασφαλείας φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν χτύπησε ποτέ τον 22χρονο, καθώς είχε σπάσει το χέρι του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να συγκλονίζει η εκδοχή του εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο άτυχος τουρίστας δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα εξαιτίας μίας selfie με σερβιτόρα.

Αυτό φαίνεται ότι εξόργισε έναν από τους υπεύθυνους ασφαλείας του καταστήματος, ο οποίος πλησίασε με απειλητική διάθεση τους Αμερικανούς και υπήρξε το πρώτο επεισόδιο.

Στη συνέχεια, ο Henderson φέρεται να έφυγε τρέχοντας από το μαγαζί, αλλά οι δράστες τον πρόλαβαν και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον, μέχρι θανάτου.