Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΣ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ / ΒΑΡΥΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΟΝ


Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία ασφαλτοστωμένη, σε εκτέλεση της μελέτης «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΔΙΟΥ», η αγροτική οδός μήκους 2.000 μ., με αφετηρία στην οδό Βαρυκού (κόμβος Π.Α.Θ.Ε.) / Νέας Εφέσου, που διερχόμενη από το ξωκλήσι του Αγίου Μηνά, καταλήγει στο Αρχαίο Δίον.

Η...





οδός αυτή καλύπτει καλλιεργητικές εκτάσεις της Νέας Εφέσου, του Βαρυκού, της Καρίτσας και του Δίου.

Η δημοτική αρχή του δήμου Δίου – Ολύμπου και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, τηρώντας τις δεσμεύσεις για αναβάθμιση των υποδομών της υπάιθρου, παρέδωσε συνολικά στους αγρότες του πρώην Δήμου Δίου - Ολύμπου, από της αναλήψεώς των καθηκόντων, έργα σύγχρονης οδοποιίας που ξεπερνά σε μήκος τα 8 χιλιόμετρα και με διεθνείς κατασκευαστικές προδιαγραφές (πλάτους 6μ με έρεισμα).

Είχαν προηγουμένως παραδοθεί ασφαλτοστρωμένοι οι αγροτικοί δρόμοι «Ρόγγια» Βροντούς – «Ζκαέικα», «Αρματόδρομος» Καρίτσα – Βροντού και θέσης «Μακρύ» Άγιος Σπυρίδων – Κονταριώτισσα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μπορούν να μετακινούνται με οδική ασφάλεια χωρίς να προξενούνται φθορές και βλάβες στα οχήματα ενώ, ταυτόχρονα, βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα της παραγωγής, διότι περιορίζεται η σκόνη που εμπόδιζε την ομαλή ανάπτυξη των καλλιεργειών.

Το σύνολο των έργων αγροτικής οδοποιίας είχε αρχικό προϋπολογισμό € 1.000.000. Η χρηματοδότηση προήλθε, κατόπιν ενεργειών της δημοτικής αρχής, από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» Άξονας Προτεραιότητας: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Μέτρο 3.2.1, με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λιτόχωρο, 11 Ιουλίου 2017.-

Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης