Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!!


 Εικόνες ντροπής στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δίου Ολύμπου!

Σκηνές "απείρου κάλλους" εκτυλίχθηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου. Βωμολοχίες, απειλές, σπασμένα τζάμια, καρέκλες να ίπτανται, επίθεση δημοτικής συμβούλου της... 

συμπολίτευσης εναντίον συνάδελφου της της αντιπολίτευσης κατά της οποίας επιχείρησε να χειροδικήσει και πολλά άλλα τραγελαφικά που μόνο θλίψη και ντροπή μπορούν να προκαλέσουν. Κάποιος παριστάμενος πολίτης χαρακτήρισε την κατάσταση όπως τη γνωστή ταινία "Της Κακομοίρας". Ίσως να ειναι και έτσι αφού πολλές φορές δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλαίει ή να γελάει με όσα διαδραματίζονται σήμερα στο δήμο μας.
Σίγουρα χθες η κατάσταση εξελίχθηκε δραματικά και πράγματι στη μακρόχρονη θητεία μου στη τοπική αυτοδιοίκηση πρώτη φορά και εγώ και πολλοί συνάδελφοι βιώσαμε τέτοιες κατάστασεις. Όλα αυτά ήρθαν ως αποτέλεσμα της μόνιμης και εμμονικής τακτικής του δημάρχου σε μια σειρά θέματα. Η εισήγησή του για απόλυση εδώ και τώρα μέρους των συμβασιούχων στην καθαριότητα χωρίς κανένα κριτήριο αλλά μόνο της λογικής "έτσι κρίνω εγω", επέφερε την οργή όλων των συμβασιούχων και μας οδήγησε να βιώσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρώτη φορά δε στα χρονικά κάλεσαν και την αστυνομία για την "αποκατάσταση της τάξεως". Αυτή τη φορά όμως σύμβουλοι της συμπολίτευσης στάθηκαν όρθιοι και στο ύψος των περιστάσεων αλλά και των δεσμεύσεων τους έναντι των εργαζομένων και η εισήγηση του δημάρχου για απολύσεις κατέρρευσε. Με ψήφους 16 έναντι μόλις 8 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παραμονή όλων έως ότου τεθεί σε εφαρμογή το νέο νομοσχέδιο αλλά και την αύξηση των προβλεπόμενων θέσεων στη υπηρεσία καθαριότητας από 36 που ήταν η θέληση του δημάρχου σε 54. Έτσι θα τερματιστεί το απαράδεκτο φαινόμενο των 2μηνιτών στη καθαριότητα και τα "παιχνίδια" με φίλους ψηφοφόρους και την εκμετάλλευση της ανάγκης έστω και για εργασία 2 μηνών.
Στη χθεσινή συνεδρίαση δεν κατέρρευσαν μόνο οι εισηγήσεις του κου Δημόπουλου για το θέμα των εργαζομένων στη καθαριότητα. (Όπως ακριβώς είχε γίνει και με την πρόθεσή του για απολύσεις στη ΔΕΑΔΟ η οποία επίσης δεν πέρασε). Ειναι ηλίου φαεινότερον ότι καθημερινά καταρρέει και ο ίδιος ο δήμαρχος και πως με τις απολυταρχικές του μεθόδους έχει οδηγηθεί στην απομόνωση. Είναι πια αυταπόδεικτο και ώρα να το καταλάβει και ο ίδιος ότι ο "βασιλιάς είναι γυμνός". 
Για τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ