Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΟΡΟΥΝ ΜΠΛΕ ΣΤΟΛΗ - ΒΙΝΤΕΟ


Σε πολλά επαγγέλματα οι άνθρωποι φορούν συγκεκριμένη ενδυμασία, η οποία συνήθως ανταποκρίνεται στις ανάγκες των περιστάσεων. Επί παραδείγματι... 

 
 
 
 
 
 
είναι γνωστό ότι οι χειρούργοι φορούν πράσινο και μπλε χρώμα στις στολές τους, το οποίο είναι αντίθετο με το κόκκινο χρώμα του αίματος, που βλέπουν διαρκώς κατά τη διάρκεια επεμβάσεων, κάτι που κάνει τα μάτια τους πιο ευαίσθητα στις αποχρώσεις και στις λεπτομέρειες του ανθρώπινου σώματος. Θεωρείται λοιπόν ότι το μπλε και το πράσινο χρώμα μειώνει σημαντικά την πιθανότητα σφαλμάτων κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Αντιστοίχως οι αστυνομικοί συνήθως φορούν μπλε στολή. Γνωρίζετε όμως γιατί;;

Το Policenet.gr σας παρουσιάζει το παρακάτω βίντεο του youtube στο οποίο εξηγούνται μερικοί από τους βασικότερους λόγους που προτιμάται το μπλε.
  
 

Παραθέτουμε παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία του βίντεο μεταφρασμένα:

"Well, why is it blue? (=Λοιπόν γιατί μπλε;;)"

Το μπλε χρώμα έχει διάφορες λειτουργίες σε σχέση με μια αστυνομική στολή, μία από τις βασικές είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί και να διατηρηθεί από ένα ελαφρύτερο χρώμα κι επίσης στο μπλε φαίνονται λιγότερα εύκολα οι λεκέδες και τα σημάδια.
Ένας άλλος λόγος που ανέφεραν οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι ότι η σκοτεινή σκιά του μπλε κάνει έναν αστυνομικό πιο δύσκολα ορατό κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που τον βοηθάει να ξεφύγει ευκολότερα σε περίπτωση ανάγκης…

"Οι αστυνομικοί αισθάνονται πιο ασφαλείς με τα σκοτεινά πουκάμισα τη νύχτα. Είναι η άποψη-πεποίθηση που έχουν και η πεποίθηση είναι εξίσου σημαντική με την πραγματικότητα ".

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας με 98 δοκιμές (Συναρτήσεις χρώματος-συναισθήματος), το μπλε χρώμα προκαλεί υποσυνείδητα συναισθήματα άνεσης και ασφάλειας στους περισσότερους ανθρώπους, και συνεπώς το μπλε θεωρείται καλή επιλογή για τους ανθρώπους που σχετίζονται με τα επαγγέλματα επιβολής του νόμου.

policenet