Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΜΟΝΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ


Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τους πολίτες της Κω


- Σπίρτζης: Δεν υπάρχει ανησυχία αλλά μην εφησυχάσετε!
- Νεκροί ένας 27χρονος σουηδός και ένας 39χρονος τούρκος
- Χουριέρτ: Σινάν Κούρτογλου το όνομα του Τούρκου που σκοτώθηκε
- Αναθεωρήθηκε το μέγεθος της φονικής δόνησης στα 6,6 ρίχτερ
- Έχουν γίνει πάνω από 200 μετασεισμοί, πολλοί πάνω από 4 Ρίχτερ  


- Τσελέντης: Προσοχή! Το επόμενο διάστημα θα βιώσουμε μεγάλους μετασεισμούς!
- Το λιμάνι άνοιξε στα δυο - Πλατεία χωρίστηκε στη μέση από τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ
- Τσουνάμι σχεδόν ενός μέτρου - Η θάλασσα βγήκε στην στεριά
- Το λιμάνι είναι κλειστό αλλά λειτουργεί το αεροδρόμιο


Αντιμέτωπη με μία τραγωδία βρίσκεται η Κως. Ο φονικός σεισμός των 6,6 ρίχτερ που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα στη 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής (21.07.2017) στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους και άφησε πίσω του πάνω από 100 τραυματίες - ευτυχώς οι περισσότεροι ελαφρά - και πολλές ζημιές. Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που πολλά από τα περιστατικά τραυματισμών προέκυψαν λόγω του πανικού.

Τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον κ. Γιούνκερ να εκφράζει τα συλλυπητήριά του, καθώς και τη συμπαράσταση της Επιτροπής προς την Ελλάδα για τον σεισμό που έπληξε την Κω.

Επιπλέον, ο κ. Γιούνκερ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ετοιμότητα της Επιτροπής να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο, προκειμένου να υποστηρίξει τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή την επαγγελματική τους έδρα στην Κω.

Σχετική απόφαση υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε σήμερα το νησί.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι «επιπροσθέτως θα ληφθούν και άλλα μέτρα διευκόλυνσης για τους πολίτες της Κω σχετικά με τις προθεσμίες των φορολογικών τους υποχρεώσεων, τα οποία και θα ανακοινωθούν άμεσα».