Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Μακαρονάδα µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα

 
Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. λιγκουίνι
  • 500 γραμ. ντοματίνια μακρόστενα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

 
 
 
 
 
 
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 250 γραμ. ξινομυζήθρα
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την καλοκαιρινή μακαρονάδα με ντοματίνια, κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε 1/2 φλ. τσαγιού νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.
 
 
Το διαβάσαμε στο argiro