Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ…



Μια συνέντευξη από τον Αντώνη Μπούμπουρα, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού:

»Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να μας μιλήσετε για την Μεθώνη, τα προβλήματα και τις προσπάθειες για να προβάλετε τον τόπο αυτόν»

»Κυρία Δέδε,

Νιώθω ευτυχία που ζω σε αυτόν τον τόπο. Τον αγαπώ όπως... 

 
 
 
 
 
όλοι οι Μεθωναίοι. Έχει ομορφιά, έχει πλεονεκτήματα όπως το εξαιρετικό κλίμα του. Δυστυχώς, η σημερινή οικονομική κατάσταση μας δυσκολεύει αρκετά, όπως δυσκολεύει, βέβαια, πολλούς Έλληνες στον τόπο τους.

Οι Τοπικές Κοινότητες αδυνατούν να αξιοποιήσουν κάθε τους ιδέα όσον αφορά την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ρόλος των Τοπικών Κοινοτήτων περιορίζεται στο να γνωμοδοτούν στην Δημοτική Αρχή και τίποτε παραπάνω.

Σήμερα, η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει φοβερές οικονομικές δυσχέρειες γεγονός που προκαλεί δυσκολίες στην επίλυση των χρόνιων ή σημερινών προβλημάτων. Κάποιοι συνδημότες μας τα γνωρίζουν, κάποιοι όχι….

Όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Για αυτόν τον λόγο η πρώτη μας έννοια είναι η καθαριότητα αλλά φυσικά και η πολιτιστική ταυτότητα με απώτερο σκοπό την καλύτερη προβολή του τόπου μας προτείνοντας κάποια μικρο-έργα μικρο κόστους όπως, καλή ώρα, το αμφιθέατρο στο Πάρκο του 40.

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας, τον Ευάγγελο Λαγδάρη και φυσικά όλη την Δημοτική Αρχή, που έκαναν δεκτό ομόφωνα το αίτημα μας για το αμφιθέατρο στην Μεθώνη.

Όσον αφορά την προβολή του τόπου, η Μεθώνη έχει καταφέρει να γίνει πολύ γνωστή χάρη των 2 μεγάλων εκδηλώσεων της : Το τριήμερο εκδηλώσεων για τον Πολιούχο της τον Απόστολο Παύλο με τον αγώνα δρόμου » Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου » και φυσικά την Καβουροβραδιά. Η οποία είναι πραγματικά μια ξεχωριστή επιτυχία.

Θέλεις … το τοπίο, θέλεις … ο τίτλος, θέλεις …. η σωστή οργάνωση του Συλλόγου Κυψέλη … Όλα αυτά και βέβαια άλλα πολλά μας έφεραν την επιτυχία.

Ξέρετε, Κύρια Δέδε, τα τελευταία χρόνια ακούμε, βλέπουμε, διαβάζουμε » Αντάμωμα » από εδώ, » Αντάμωμα » από εκεί και πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι. Όμως, να πω ότι η Καβουροβραδιά από την πρώτη χρονιά του 2011, θα το θυμόσαστε εφόσον ήσασταν και εσείς μέλος του πρώτου συμβουλίου του Συλλόγου, προχωρά κάθε χρόνο σε ένα γλυκό ξεχωριστό Αντάμωμα, χωρίς καν εμείς να το αναφέρουμε… και πιστεύω απόλυτα πως έτι θα συνεχίσει αφού η Καβουροβραδιά είναι μια μεγάλη χαμογελαστή αγκαλιά που γεμίζει και ξεχειλίζει με χαρά όλους τους Μεθωναίους και τους φίλους που παραβρίσκονται στην εκδήλωση.

Τώρα, μάλιστα, με το αμφιθέατρο και την μεταφορά του κιόσκι δεξιότερα, ο χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιείται για θεατρικές παραστάσεις από την νότια πλευρά και για συναυλίες από την βόρεια πλευρά.

Έτσι, αγαπητή μου Κυρία Δέδε, αυτό το όμορφο ξεχωριστό μπαλκόνι της Βόρειας Πιερίας θα στολίζεται με κάτι ακόμη που θα το κάνει ομορφότερο !!

Όλοι θα νιώθουμε υπερηφάνεια για τον τόπο μας και αυτό που μας συγκινεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι πολύς κόσμος τον αγάπησε ήδη.

Χαίρομαι που μου δίνετε την ευκαιρία για άλλη μια φορά, εκ μέρους της Τοπικής Κοινότητας, να ευχαριστήσω τον Σύλλογο » Κυψέλη », τον Πρόεδρο του Συλλόγου, το Δ.Σ. του Συλλόγου και όλους τους εθελοντές κάθε έναν ξεχωριστά για την καλή οργάνωση και την καλή συνεργασία για να έχουμε πάντα αυτήν την μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστώ, βέβαια, όλο τον κόσμο που αγάπησε από την πρώτη στιγμή την Καβουροβραδιά. »

»Σας ευχαριστώ, Κύριε Πρόεδρε, για το χρόνο σας»

»Και εγώ σας ευχαριστώ θερμά, Κυρία Δέδε»

Ιζαμπέλ Δέδε