Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Είμαστε λαός ψαροφάγοι


Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Καταναλώνουμε ετησίως κατά μέσο όρο 54 κιλά ψάρια και θαλασσινά Η δική μας παραγωγή δεν επαρκεί και το 70% των ψαριών το εισάγουμε από το εξωτερικό. Γενικά, το φρέσκο ψάρι δεν λείπει από το ελληνικό τραπέζι, όπως και οι άλλες νοστιμιές... 

 
 
 
της θάλασσας: μύδια, καλαμάρια, σουπιές, χταποδάκι, γαρίδες κ.ά. Γι’ αυτό κι έχουμε τις περισσότερες ψαροταβέρνες στην Ευρώπη, ίσως και παγκόσμια.

Πρόσφατες έρευνες μεγάλου Αγγλικού πανεπιστημίου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες που καταναλώνουν άφθονα ψάρια και θαλασσινά ζουν περισσότερα χρόνια και έχουν μεγάλες επιδόσεις στον έρωτα, επειδή τα ψάρια και τα θαλασσινά αποτελούν άριστο αφροδισιακό.

Το λέει και η παροιμία: “φάε ψαράκι, κι έλα το βραδάκι”…