Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΟΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΛΑΡΙΣΗΣ


Στα σκοτάδια βρίσκονται μέχρι στιγμής οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των γονέων ή κάποιου συγγενή του μικρού αγοριού ηλικίας μόλις 1,5 ετών περίπου, το οποίο βρέθηκε χθες το μεσημέρι να περιφέρεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Αχιλλίου στο χώρο του Φρουρίου.

Το... 

 
 
 
 
παιδί αρχικά είχε μεταφερθεί από αστυνομικούς στην υπηρεσία τους, ενώ με εντολή Εισαγγελέα μεταφέρθηκε σε δομή της πόλης.

Η εικόνα του παιδιού είναι πολύ καλή, είναι ευδιάθετο και συνεργάσιμο αν και λόγω της ηλικίας του, δεν μπορεί να δώσει κάποια πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των γονέων του ή του ανθρώπου που – όπως όλα δείχνουν – το εγκατέλειψε.


Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο onlarissa.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, εξήγησε πως «Το παιδί βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον υπό την επίβλεψη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Λαρισαίων.

Είναι καλά, είναι απόλυτα κοινωνικό, συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τους ανθρώπους που το φροντίζουν».

Ο κ. Δεληγιάννης προσθέτει επίσης πως θα ακολουθήσουν κάποια διαδικαστικά όπως για παράδειγμα να εξεταστεί από γιατρούς, ενώ «κοινωνική λειτουργός έχει αναλάβει από εδώ και πέρα τα επόμενα βήματα σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα και την αστυνομία».

Ένα στοιχείο που δυσκολεύει τους αστυνομικούς στο να πιάσουν την άκρη του νήματος είναι το γεγονός πως ο μικρός ήταν περιοποιημένος εμφανισιακά, λεπτομέρεια που διευρύνει τα σενάρια που μπορεί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εγκαταλείφθηκε από κάποιον εσκεμμένα και γιατί;

newsroom onlarissa.gr