Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Στην Καρδαμύλη για σοφιστικέ διακοπές στη Μεσσηνία


Πετρόχτιστη πολιτεία ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα - Δείτε τις φωτογραφίες

Το πρώτο που σου κάνει εντύπωση είναι η ομορφιά του τοπίου, η γενναιοδωρία με την οποία η φύση προίκισε αυτή... 

τη γωνιά της Πελοποννήσου με πλούσια βλάστηση, ελιές και κυπαρίσσια, κόλπους σαν ζωγραφισμένους στον καμβά ζωγράφου, θάλασσα καταγάλανη. Κι ύστερα είναι η ίδια η Καρδαμύλη, με τα καλαίσθητα σπίτια της και την αυθεντική, εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρά της που σε κερδίζει ολοκληρωτικά.

Στη σκιά του Ταΰγετου και με τον Μεσσηνιακό κόλπο στα πόδια της, η Καρδαμύλη είναι παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης που χαρακτηρίζεται τόπος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς αλλά και ζωντανό μνημείο για την αρχιτεκτονική και την ιστορία της.

Τα πετρόχτιστα σπίτια με τα κεραμίδια, οι αυλές με τις ελιές, οι όμορφες ξενοδοχειακές υποδομές, όλα ταιριάζουν αρμονικά με τη συναρπαστική μεσσηνιακή γη, προσελκύοντας ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που γοητεύονται από τον χαρακτήρα και τον «αέρα» της Καρδαμύλης, και απογειώνοντας το μεσογειακό τοπίο. Το γραφικό λιμανάκι της, τα καταγάλανα νερά της, το καταπράσινο νησάκι Μερόπη, όλα προσθέτουν τη δική τους πινελιά στην καλαίσθητη εικόνα της.

Η Καρδαμύλη αναπτύσσεται ακολουθώντας τον δρόμο από Καλαμάτα προς τη χερσόνησο της Μάνης ενώ το παλιό χωριό με τα πυργόσπιτα, σε πολύ μικρή απόσταση, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του «σκληρού» κόσμου της περιοχής.

Αφού απολαύσετε το άνοιγμα της Καρδαμύλης προς τη θάλασσα, ρίξτε μια ματιά και προς τα πίσω, στον επιβλητικό Ταΰγετο. Στα ανατολικά του χωριού υπάρχει δίκτυο μονοπατιών που θα σας οδηγήσει στις πλαγιές του εντυπωσιακού βουνού. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στην Μερόπη αλλά και τις απαραίτητες βουτιές στις παραλίες Ριτσά, Καλαμίτσι και Φονέας.