Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ανακαλύψτε την παραλία με την πιο άσπρη άμμο στον κόσμο - Ένα κομμάτι τροπικού παραδείσου στο νησί Γουίτσαντεϊ στην Αυστραλία



Όλη η τροπική μαγεία βρίσκεται συγκεντρωμένη σε ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στην Αυστραλία. Τα νησιά Γουίτσαντεϊ είναι ένα σύμπλεγμα 74 μικρών παραδείσων με κρυστάλλινα νερά και πολύχρωμο βυθό.

Λειτουργούν ως... 

 
 
 
 
θαλάσσιο πάρκο αλλά και ως πέρασμα προς το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου, το λεγόμενο Great Barrier Reef.

Τα περισσότερα από τα νησιά είναι ακατοίκητα, όπως το νησί Γουίτσαντεϊ, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος και «σπίτι» για την περίφημη παραλία Whitehaven.

Η παραλία εκτείνεται σε επτά χιλιόμετρα παρθένας φύσης με λευκή άμμο και διάφανα νερά και είναι γνωστή ως μια από τις δέκα κορυφαίες παραλίες στον κόσμο ενώ η λευκή άμμος της αποτελείται από 98% καθαρό διοξείδιο του πυριτίου.

Στα νερά της φιλοξενεί διάφορα είδη χελώνας και προστατεύεται πλήρως από το Εθνικό και Θαλάσσιο Πάρκο ενώ προσεγγίζεται μέσω ταχύπλοου και υδροπλάνου.

Κατά τη διάρκεια της παλίρροιας τα νερά της παίρνουν ένα ιδιαίτερο, μαγικό χρώμα με αποτέλεσμα να έχει βραβευθεί ως η πιο όμορφη παραλία της Αυστραλίας, ενώ είναι η πιο φωτογραφημένη στον κόσμο.

Οι λάτρεις της φύσης θα ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία στο νησί γεμίζοντας τις μέρες τους με ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, κάμπινγκ και πεζοπορία.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Νησί Γουίτσαντεϊ, Αυστραλία

Διαφορά ώρας: 7 ώρες μπροστά

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντουμπάι, Μπρίσμπεϊν και νησί Χάμιλτον είναι 31 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 36 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου, Άμπου Ντάμπι, Μπρίσμπεϊν και νησί Χάμιλτον. Από το νησί Χάμιλτον που ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα Γουίτσαντεϊ φτάνετε με υδροπλάνο στο νησί.