Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΛΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ

Του Ζώη Μαρίνου.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Απ’ όλο τον Καναδά μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης κατακλύζουν την υπηρεσία Toronto Paramedics Services στην οποία υπηρετούσε, ως αναπληρωτής διοικητής, ο 52χρονος ομογενής Γιώργος Ηλιάδης που έχασε την ζωή του σε τροχαίο -μαζί με τη σύντροφό του- το απόγευμα του Σαββάτου, κοντά στην πόλη Χάλιμπαρντον του Οντάριο.

Ενώ... 

 
 
 
 
και ο λογαριασμός του «Ε.Κ.» στο facebook δέχθηκε ανάλογα μηνύματα από το πρωί της Δευτέρας και μετά.

Λάτρεις της μοτοσικλέτας ο Γιώργος Ηλιάδης και η 42χρονη σύντροφος του Σέρι Κέινς-Ουίλιαμς έχασαν την ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από Ι.Χ. που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την είδηση του θανάτου του 52χρονου ομογενούς, σημειώνοντας ότι «τα νέα που ήρθαν από το Χάλιμπαρντον ήταν συνταρακτικά. Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Ηλιάδη». Ενώ, λίγο μετά, σε δήλωσή του ο κ. Τόρι ανέφερε ότι «ο Γιώργος επί 27 χρόνια υπηρέτησε στα πληρώματα διάσωσης και βοήθησε τους κατοίκους του Τορόντο σε στιγμές που είχαν μεγάλη ανάγκη».

«Ο Γιώργος Ηλιάδης θα μείνει στην μνήμη όλων ως ένας ήρωας της ζωής αλλά και ένας ήρωας τη στιγμή του θανάτου», μετέδωσε το CBC NEWS, σε ανταπόκρισή του από το Τορόντο, επικαλούμενο μαρτυρία του ομογενούς Γιώργου Χριστόπουλου, παιδικού φίλου του εκλιπόντος.

«Ακόμα και τη στιγμή που έφευγε από την ζωή, ο Γιώργος δεν σκεφτόταν τον εαυτό του», είπε ο Γιώργος Χριστόπουλος. «Οταν το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο, αμέσως ζήτησε από τους τραυματιοφορείς να φροντίσουν πρώτα την Σέρι. Ετσι και έγινε. Οταν επέστρεψαν σ’ αυτόν, είχε ήδη εκπνεύσει», πρόσθεσε.

Το απόγευμα της Τρίτης ο «Ε.Κ.» επικοινώνησε με την Toronto Paramedics Services. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό θάνατό του. Τον σεβόμασταν και τον αγαπούσαμε όλοι», είπε η Κιμ Μακίνον, προσθέτοντας ότι ο Ηλιάδης είχε πάρει μέρος σε μεγάλης εμβέλειας γεγονότα στο Τορόντο και ενέπνεε πάντα εμπιστοσύνη στους συναδέλφους του.

Ο «Ε.Κ.» πληροφορήθηκε από ομογενείς φίλους της μοτοσικλέτας στο Μόντρεαλ ότι ο Γιώργος Ηλιάδης ήταν ενεργό μέλος της Panhellenic Motorcycle Association του Καναδά που έχει ως ακρωνύμιο τα αρχικά ΡΗΜΑ.

«Αιωνία σας η μνήμη Γιώργο Ηλιάδη και Σέρι Κέινς Ουίλιαμς. Το χαμόγελό σας, η ευγένειά σας, ο καλοσυνάτος χαρακτήρας σας θα μας συντροφεύει για πάντα. Αναπαυτείτε εν ειρήνη, αδέλφια μας», είναι το μήνυμα που ανήρτησαν τα μέλη της Ενωσης το απόγευμα της Δευτέρας.

Είναι χιλιάδες τα μηνύματα ομογενών που θέλουν να εκφράσουν τη συντριβή τους. «Ο Θεός να τους αναπαύσει και να προσέξει τις οικογένειές τους. Ζωή σε όλους μας. Εκφράζω στις οικογένειές τους τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου», σημειώνει ο Γιώργος Βρόζος.

Οπως έγραψε ο «Ε.Κ.», το τροχαίο συνέβη στις 5:05 το απόγευμα του Σαββάτου όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο Ηλιάδης και στην οποία επέβαινε η σύντροφός του, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο μάρκας «Chrysler PT Cruiser» το οποίο, για άγνωστο λόγο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία δεν έχει διαλευκάνει τις συνθήκες του τροχαίου και για τον λόγο αυτό, το μεσημέρι της Δευτέρας, δόθηκε στη δημοσιότητα ο τηλεφωνικός αριθμός 1-888-310-1122 με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν όσοι τυχόν ήταν αυτόπτες μάρτυρες ή έχουν περισσότερες πληροφορίες.

Ο Γιώργος Ηλιάδης είχε δυο παιδιά, την Αλεξάνδρα και τον Ρόμπι και μια εγγονή, την Χλόη.

ekirikas