Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Πέννες με τόνο και μπρόκολο

 
Υλικά

  • 1 κουτί τόνο σε ηλιέλαιο
  • 1/2 μπρόκολο ζεματισμένο
  • 2 κούπες πέννες ζυμαρικό

 
 
 
 
  • 200 γραμμάρια σκληρό τυρί τύπου κασέρι, κομμένο σε κύβους ή τριμμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ζεστό νερό και ζεματάμε το μπρόκολο για 5 λεπτά.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε, σε αλατισμένο νερό τις πέννες για 8 περίπου λεπτά. Τα στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να μην κολλάνε.

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε τον τόνο στραγγισμένο, το μπρόκολο ζεματισμένο, την κρέμα γάλακτος, το σκληρό τυρί κομμένο σε κύβους ή τριμμένο.

Τα αφήνετε για 1-2 λεπτά, κατόπιν ρίχνετε τις πέννες και σερβίρετε αμέσως.