Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ


 Συμπληρώνονται τεσσερις μήνες από την απαγωγή του επιχειρηματία στην Κρήτη 

- Όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαραγματεύονται με την οικογένεια ζητώντας τεράστια ποσά
- Οι πληροφορίες λένε ότι ζητούν από 50 μέχρι 70 εκατομμύρια ευρώ για να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία
- Τον τελευταίο μήνα έστειλαν στην οικογένεια μόλις δύο μηνύματα για να ρωτήσουν "λακωνικά" αν συγκεντρώθηκαν τα λεφτά  

Οριακή και πλέον δραματική είναι η κατάσταση της οικογένειας Λεμπιδάκη, καθώς...





ο άνθρωπος τους, εν προκειμένω ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, κρατείται στα χέρια των απαγωγέων του από τις 30 Μαρτίου, οπότε τον άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητο του, σε περιοχή του Ηρακλείου τις Κρήτης.

Η τελευταία απόδειξη ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη από τους απαγωγείς του προς την οικογένεια του, ήταν προς τα τέλη Ιουνίου με ένα ηχογραφημένο μήνυμα του, που ουσιαστικά εξιστορούσε στους συγγενείς του είδηση που είχε δει σε τηλεοπτικό δελτίο την προηγούμενη ημέρα.

Έκτοτε ξεκίνησε μια περίεργη “σιγή ασυρμάτου” από τους απαγωγείς προς την οικογένεια, χωρίς πια να υπάρχει έστω κι ένα σημάδι ζωής του απαχθέντος, σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα από το τελευταίο μήνυμα... ζωής. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι επικοινωνίες των απαγωγέων με την οικογένεια του γνωστού Κρητικού Επιχειρηματία είναι επίσης “Λακωνικές”. Έχουν αρκεστεί σε μόλις δυο μηνύματα μέσα σε διάστημα ενός μήνα και τα οποία επίσης είναι σχεδόν μονολεκτικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, το τελευταίο από αυτά τα δύο μηνύματα που έλαβε η οικογένεια από τους απαγωγείς, στάλθηκε πριν από περίπου δυο εβδομάδες. Και τα δυο μηνύματα αποτελούνταν μόλις από δυο λέξεις: “...τα έχετε;” εννοώντας εάν οι συγγενείς του γνωστού επιχειρηματία έχουν συγκεντρώσει το ποσό “μαμούθ” των 50 ή 70 εκατομμυρίων ευρώ που ζητούν οι απαγωγείς.

Η απάντηση τις οικογένειας και στα δυο μηνύματα είναι συγκεκριμένη. Είναι αδύνατον να συγκεντρωθούν τόσα χρήματα, διότι η οικογένεια δεν διαθέτει ρευστότητα του μεγέθους των λύτρων που ζητούν οι απαγωγείς.

Άμεσα οι συγγενείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μπορούν να δώσουν στους απαγωγείς ένα πόσο τις τάξεως των 10.000.000 ευρώ. Άλλωστε και όπως είναι γνωστό, ναι μεν η οικογένεια διαθέτει οικονομική επιφάνεια, πλην όμως αυτή είναι επενδύσεις σε ακίνητα, επιχειρήσεις και τίτλους. Κατά συνέπεια η άμεση ρευστότητα περιορίζεται σε ένα ποσό τις τάξης των 10.000.000 ευρώ το οποίο βέβαια και διαθέτει άμεσα στους απαγωγείς, οι οποίοι όμως δείχνουν άκαμπτη στάση όσων αφορά στης αρχικές του απαιτήσεις των 50 η 70 εκατομμυρίων ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ