Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΠΤΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ

 
Σοβαρές ζημιές προκάλεσε σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Κω ο ισχυρός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Τις βλάβες διαπίστωσε το κλιμάκιο της αρχαιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού που έφτασε στο νησί.

Σε... 

 
 
 
ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει πως «κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν οι βλάβες στα μνημεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, στο Κάστρο και στα Οθωμανικά τεμένη. Θα ακολουθήσουν τα πρώτα μέτρα προστασίας και θα προχωρήσει η αποκατάστασή τους μετά από μελέτη. Για το σκοπό αυτό, αύριο και τη Δευτέρα θα μεταβεί στην Κω κλιμάκιο της Κεντρικής Υπηρεσίας από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων για να εκτιμήσει την κατάσταση και να οριστικοποιήσει τις ενέργειες».

Επίσης, αναφέρεται ότι «μετακινήσεις και φθορές σε εκθέματα, κυρίως σε πήλινα αγγεία σημειώθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο που θα παραμείνει προς το παρόν κλειστό για σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές. Κλειστή για σύντομο χρονικό διάστημα θα παραμείνει επίσης η Αναστηλωμένη Ρωμαϊκή Οικία. Για τα νεώτερα μνημεία υπάρχει συνεργασία με το Δήμο της Κω».

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου παραμένει ανοικτός. Για το διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το Κάστρο και το Μουσείο της πόλης της Κω οργανώνεται από το ΥΠΠΟΑ και το άνοιγμα στο κοινό ορισμένων αρχαιολογικών χώρων που παρέμεναν κλειστοί.
 
ΠΗΓΗ: kostoday.gr