Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

"Disneyland" στις Καρυές Πιερίας;



Όλο το χωριό ήταν εκεί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς το θέμα αφορούσε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για την περιοχή τους. Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον οικισμό της Τοπικής Κοινότητας Μηλιάς του δήμου Κατερίνης, Καρυές, η γενική συνέλευση του... 







τοπικού δασικού συνεταιρισμού, προκειμένου να αποφασιστεί η ανάθεση σε επιτροπή να διαπραγματευθεί με ενδιαφερόμενο επενδυτή για την ενοικίαση δασικής έκτασης περίπου 12.500 στρεμμάτων που ανήκει στα μέλη του συνεταιρισμού. Τα μέλη αποφάσισαν κατά πλειοψηφία με ονομαστική ψηφοφορία να αναθέσουν την διαδικασία της διαπραγμάτευσης στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού.
Το θέμα αφορά, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει μέχρι τώρα, επενδυτή, ο οποίος όπως ισχυρίζεται, προτίθεται να πραγματοποιήσει επένδυση για "θεματικό πάρκο" στη συγκεκριμένη περιοχή που θα μοιάζει με κάτι αντίστοιχο με την "disneyland' της Γαλλίας.
Από τα 94 μέλη του συνεταιρισμού αντιδρούν στην όλη διαδικασία περίπου 15 μέλη, τα οποία όπως τόνισαν χθες είναι παντελώς αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόπειρα να δοθεί το δάσος, γιατί "το δάσος είναι η ψυχή μας" δήλωσαν με έντονο τρόπο στην χθεσινή γενική συνέλευση οι αντιδρώντες.