Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ πήρε και τουλάχιστον 35 ψήφους από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης- Από την Ένωση Κεντρώων εκλέχθηκε ο Μάριος Γεωργιάδης

Με την «ηχηρή» απουσία του κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου από την ψηφοφορία για... 

 
 
 
 
 
την ανάδειξη του «ομόσταυλού» του στους ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στην θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαχριστόπουλος εξέφρασε με τον τρόπο αυτό την πικρία του – αν όχι δυσαρέσκεια – καθώς οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα ασκούσε έντονες πιέσεις στην ηγεσία του κόμματος προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος το κοινοβουλευτικό αξίωμα.

Πάντως, σύμφωνα με την απόφαση της ευρύτερης πλειοψηφίας της Βουλής νέοι αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου είναι οι κ.κ. Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ) και Μάριος Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων).

Είχε προηγηθεί η τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας του κοινοβουλίου για την αύξηση των θέσεων αντιπροέδρων ώστε όλα τα κόμματα να εκπροσωπούνται στο προεδρείο της Βουλής. Εως σήμερα προβλέπονταν επτά θέσεις αντιπροέδρων, τρεις για το πρώτο κόμμα, μια για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από μία για τα τρία πρώτα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με την ψηφοφορία ο κ. Καμμένος έλαβε 182 θετικές ψήφους και 14 «παρών» καθώς, εκτός από την στήριξη των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπερ της εκλογής του ψήφισαν και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, ενώ ο κ. Γεωργιάδης έλαβε 188 «ΝΑΙ» και 8 «παρών».

Για τον κ. Καμμένο «παρών» δήλωσαν και οι κ.κ. Μάριος Κάτσης, Μάκης Μπαλαούρας, Νίκος Φίλης και Γιώργος Ψυχογιός του ΣΥΡΙΖΑ.