Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΣ 4-8-2017 για το πρόβλημα με την έλλειψη νερού στη Ν. Τραπεζούντα


 
Ο Δήμαρχος Κατερίνης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν ότι το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ν. Τραπεζούντας με την συνεχή έλλειψη νερού δεν είναι τόσο σημαντικό και όχι μόνο δεν απαντήσανε στην επίκαιρη προ ημερησίας ερώτηση που υπέβαλα στο Προεδρείο αλλά, με το πρόσχημα ότι θα απαντηθεί σε επόμενο Συμβούλιο, δεν μου επέτρεψαν ούτε να τη διαβάσω για να ενημερωθούν οι Δημοτικοί σύμβουλοι και οι Δημότες της πόλης. Ας ενημερωθούν λοιπόν όλοι οι Δημότες του Δήμου Κατερίνης και επιτέλους οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους!!!  

Δημοσιεύθηκε...
στα μέσα της εβδομάδας στα τοπικά ΜΜΕ, αναφορά των κατοίκων της Ν. Τραπεζούντας που κατατέθηκε από πληρεξούσιο Δικηγόρο στην Εισαγγελία Κατερίνης, για πολλές, πολυήμερες και ανεξήγητες διακοπές παροχής νερού ύδρευσης στον οικισμό τους.
Με την παραπάνω αναφορά ζητούν να ενημερωθούν για τα αίτια που προκαλούν την λειψυδρία στο χωριό τους και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαιτίους για την απαράδεκτη αυτή ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται καθημερινά τον τελευταίο χρόνο.
Ενημερώθηκαν αρχικά ότι από «ανθρώπινο λάθος» το σύνολο του νερού κατευθυνότανε σε διπλανό χωριό. Ύστερα τους είπαν ότι γινόταν κλοπή νερού ύδρευσης από γνωστό μεγαλοαγρότη στο Μελιάδι και μόλις χθες τους ενημερώσανε ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών και γι` αυτό δεν έχουν πάλι νερό.
Ερωτάτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και κάθε άλλος αρμόδιος στο Δήμο Κατερίνης για ποιο τελικά λόγο ταλαιπωρείτε μια ολόκληρη περιοχή να ζει χωρίς νερό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και τι προτίθεται να κάνει έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η υδροδότηση του οικισμού;

Γιώργος Κυριακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κατερίνης