Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Συνελήφθησαν 4 άτομα που πετούσαν πέτρες σε φορτηγά που κινούνταν στην Ιόνια Οδό

 
Τέσσερα άτομα, τα οποία πετούσαν πέτρες σε φορτηγά που κινούνταν στην Ιονία οδό, συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις φθοράς σε φορτηγά.

Ειδικότερα, μετά τις... 

 
 
 
 
 
καταγγελίες οδηγών στην Αστυνομία, ότι άγνωστοι πετούσαν πέτρες στα φορτηγά τους, οργανώθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών. Έτσι λοιπόν, στις 01:30 σήμερα τα ξημερώματα, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου συνέλαβαν στο 37ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού, τέσσερα άτομα (ηλικίας από 14 έως 21 ετών) τη στιγμή που πετούσαν πέτρες κατά τριών διερχόμενων φορτηγών.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των συλληφθέντων, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι τέσσερις δράστες, κινούμενοι με ένα μηχανάκι και δυο ποδήλατα, πήγαν σε παράδρομο της Ιονίας Οδού, όπου ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται σε υψηλότερο σημείο και έτσι δεν ήταν εύκολο να γίνουν αντιληπτοί από τους οδηγούς.

Ταυτόχρονα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο φράκτης έχει χαμηλό ύψος, άρχισαν να πετούν πέτρες προκαλώντας φθορές σε τουλάχιστον τρία φορτηγά, τα οποία κινούνταν με κατεύθυνση από τα Ιωάννινα προς το Αντίρριο.

Σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων φθοράς σε κινούμενα οχήματα στην Ιονία Οδό, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.