Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Βρήκαν τους Βούλγαρους απατεώνες που έκαναν πάνω από 70 «χτυπήματα» σε ηλικιωμένους


“Λαβράκι” έβγαλαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, καθώς προχώρησαν στην ταυτοποίηση μελών εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία φέρονται να έχουν κάνει τέσσερις απάτες και εβδομήντα απόπειρες απάτης σε... 

 
 
 
 
βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου!

Συγκεκριμένα μετά από έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών διαπιστώθηκε ότι πέντε Βούλγαροι, ηλικίας από 20 έως 52 ετών από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, αποσπώντας τους μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα των αστυνομικών αρχών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, έχοντας συγκεκριμένη δομή, δράση και σαφείς ρόλους μεταξύ τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, κυρίως με ηλικιωμένους ανθρώπους και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς, κατάφερναν να τους εξαπατούν και να τους αποσπούν χρήματα και κοσμήματα.

Αναλυτικά φέρονται να έχουν κάνει στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, τέσσερις απάτες, από τις οποίες αποκόμισαν χρηματικό ποσό τουλάχιστον 12.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας που υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, καθώς και 70 περιπτώσεις απόπειρας απάτης, όπου αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που ξεπερνά συνολικά τις 840.000 ευρώ.


Επιπλέον, τονίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο είχε συλληφθεί στα Χανιά μία 51χρονη Βουλγάρα, η οποία είναι επίσης μέλος της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης και είχε δραστηριοποιηθεί και στα Χανιά.

Πηγή: CretaPost