Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Πριγκίπισσα 900 ετών βρέθηκε με τα μαλλιά και τις μακριές της βλεφαρίδες! BINTEO

 
Μια εκπληκτικά διατηρημένη μούμια μιας 35χρονης γυναίκας ανακαλύφθηκε από ερευνητική ομάδα κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, μετά από 900 χρόνια.

Μάλιστα, μετά από εννέα αιώνες, έχουν διατηρηθεί τα μαλλιά της και... 

 
 
 
 
 
έχουν παραμείνει αναλλοίωτες οι λεπτομέρειες του προσώπου της, μεταξύ των οποίων και οι μακριές βλεφαρίδες της, γεγονός που εντυπωσιάζει.

Η «Πριγκίπισσα των Πάγων», όπως την ονόμασαν οι επιστήμονες, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο αρχαίο νεκροταφείο Ζελιόνι Γιαρ, κοντά στην πόλη Σαλεκχάρντ της Ρωσίας. Σύμφωνα με τους Siberian Times, ήταν κλεισμένη σε ένα κουκούλι χαλκού και γούνας, θαμμένη σε μόνιμα παγωμένο έδαφος (περμαφροστ), γεγονός που συνέβαλε στη διατήρησή της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κεφάλι της 35χρονης γυναίκας μουμιοποιήθηκε κατά λάθος, εξαιτίας ενός χάλκινου σκεύους που είχε τοποθετηθεί στον τάφο της για να το πάρει μαζί της στον άλλο κόσμο.


Meet the mummified Polar beauty, her long eyelashes and hair still intact after 900 years https://t.co/H4D6j43oqkpic.twitter.com/zaRdLhiPpr — The Siberian Times (@siberian_times) 4 Αυγούστου 2017

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η γυναίκα ήταν μέλος μιας άγνωστης φυλής κυνηγών και ψαράδων που διέμενε στην περιοχή, αλλά με ρίζες από την Περσία.

Μάλιστα ήταν η μοναδική γυναίκα που βρέθηκε θαμμένη στο εν λόγω νεκροταφείο, όπου εντοπίστηκαν ακόμα 40 σκελετοί ανδρών, γεγονός που προβλημάτισε τους επιστήμονες. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι η γυναίκα αυτή μπορεί να ανήκε στην «ελίτ» της κατά τα άλλα φτωχής αυτής κοινωνίας.

Οι επιστήμονες – μια ομάδα Ρώσων και Νοτιοκορεατών- που εξετάζουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, πρόκειται να διεξάγουν μια σειρά διαφόρων τεστ, μεταξύ αυτών και τεστ DNA, που θα ρίξουν περισσότερο φως στην περίπτωση της 35χρονης γυναίκας.