Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – Πότε και πόσο


– Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας φέρνει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια – Οι καταναλωτές θα πληρώσουν το κόστος των ΥΚΩ από 2012 ως 2015 – Μέσα σε πέντε χρόνια θα καλυφθεί μέσω λογαριασμών “τρύπα” εκατοντάδων εκατομμυρίων

Η ώρα των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ έφτασε. Μέσα... 

στις επόμενες ημέρες και πιθανότατα πριν τον Δεκαπενταύγουστο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναμένεται να δώσει στο υπουργείο την πρότασή της για τον τρόπο πουν θα καλυφθεί η “μαύρη τρύπα” στα ταμεία της ΔΕΗ από τις ΥΚΩ της περιόδου από το 2012 ως το 2015.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ το κόστος για την επιχείρηση ήταν 735 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο η ΡΑΕ “ψαλίδισε” όπως όλα δείχνουν το ποσό στη μέση και έτσι τα εκατομμύρια των καταναλωτών θα επιβαρυνθούν τελικά με το ποσό των 375.000.000 ευρώ. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό είναι το ποσό που πρέπει να καλυφθεί μέσω των αυξήσεων στο ρεύμα. Για να μην είναι μεγάλες οι αυξήσεις, αλλά ταυτόχρονα να αρχίσει και η ροή χρημάτων προς τη ΔΕΗ η ΡΑΕ βάζει ένα χρονικό περιθώριο 5 ετών μέσα στο οποίο θα πρέπει να καλυφθεί αυτό το ποσό.
Οι αυξήσεις θα είναι σταδιακές και θα είναι μεγαλύτερες προς το τέλος της πενταετίας αυτής. Έτσι οι αυξήσεις που θα αρχίσουν να “φαίνονται” στους λογαριασμούς των νοικοκυριών από την 1/1/2018 θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες με την πάροδο των ετών, από το 2020 και μετέ και μέχρι το 2022. Άμεσες αναμένεται να είναι οι αλλαγές επίσης σε δύο επίπεδα. Σε ό,τι αφορά στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, αλλά και στις χρεώσεις ΥΚΩ.



Πηγή: www.newsit.gr