Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Οι όμιλοι του Κυπέλλου Ελλάδας


Με ποιους κληρώθηκαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ - Πιο αμφίρροπο γκρουπ το 7ο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος για τη φάση των ομίλων. Τα φαβορί του θεσμού, που δεν είναι άλλοι από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και τον κάτοχο του τροπαίου ΠΑΟΚ, έμαθαν τους αντιπάλους τους, με πιο… 

πονηρή την κλήρωση για το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας και Παναχαϊκή. Ο «δικέφαλος» του Βορρά θα βρει στον δρόμο του Λεβαδειακό, Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον νικητή του Αιγινιακός - Βέροια, που είναι το μοναδικό παιχνίδι του πρώτου γύρου. Το ζευγάρι αυτό θα αναμετρηθεί 19-20/08 και 29-30/08, αλλά ίσως υπάρξει μεταφορά κατά μία εβδομάδα.

Όσον αφορά τους «ερυθρόλευκους», για ακόμη μια χρονιά θα βρουν στον δρόμο τους κρητική ομάδα, τον Κισσαμικό, ενώ στο γκρουπ τους έχουν επίσης τους Αστέρα Τρίπολης και Αχαρναϊκό. Τέλος, η Ένωση θα κοντρατιστεί για την πρόκριση με Λαμία (και φέτος), Απόλλωνα Λάρισας και Καλλιθέα.

Το πιο αμφίρροπο γκρουπ αναμένεται να είναι το 7ο, στο οποίο θα συμμετάσχουν Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης και Παναιγιάλειος.

Κάθε γκρουπ περιλαμβάνει δύο ομάδες της Super League και δύο της Football League με τις δύο πρώτες να περνούν στην επόμενη φάση.

Οι αγώνες της πρώτης αγωνιστικής θα γίνουν από 19 μέχρι 21 Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για 24-26 Οκτωβρίου και η τρίτη για 28-30 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος: Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Ηρακλής.

2ος: ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός, Απόλλων Καλαμαριάς, Νικητής Αιγινιακός-Βέροια.

3ος: ΑΕΚ, Λαμία, Απόλλων Λάρισας, Καλλιθέα.

4ος: Ατρόμητος, Κέρκυρα, Σπάρτη, Τρίκαλα.

5ος: Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Αχαρναϊκός, Κισσαμικός.

6ος: Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός, Εργοτέλης.

7ος: Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, Παναιγιάλειος.

8ος: Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναχαϊκή.