Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Η… ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΦΕΑ


46ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Θέατρο

Το ραντεβού «κλείστηκε» στα Λείβηθρα, στην πόλη του Ορφέα, στα ριζά του μυθικού Ολύμπου. Εκεί συναντήθηκε ο Πάνας, ο τραγοπόδαρος θεός των ποιμένων και των ποιμνίων, με τον Μορφέα, τον ένα από τους χίλιους γιούς του Ύπνου και της Νυκτός.

Με το φόβο του Αιώνιου Ύπνου το ξενύχτι κράτησε για τα καλά, με...  





τον Πάνα να κρατά άυπνο τον Μορφέα, εξιστορώντας τον παραμύθια άλλοτε τρομακτικά με πρωταγωνιστές δράκους, φίδια, ανελέητους γίγαντες και άλλοτε με χλωμές αλλά πανέμορφες κοπέλες που με διπλή προσωπικότητα σε οδηγούν στην καταστροφή, ή και στην απόλυτη ευτυχία.

Τα κουβεντολόγι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα. Και όταν άρχισε να χαράζει ο Μορφέας γύρισε στον δικό του κόσμο, αφού στη διάρκεια της βραδιάς διασκέδασε με τα παραμύθια του τραγοπόδαρου θεού που μεταμορφώθηκε φορώντας πλειάδα μασκών, όπου οι φιγούρες τους αντικατοπτρίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα.  


Αυτά τα … ονειροπαραμύθια στο φως της νύκτας, συνέδεσαν την πλοκή της θεατρικής παράστασης «ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΟΡΦΕΑ» που παρουσίασε το τριήμερο 19-20-21 Αυγούστου 2017, στο αρχαιολογικό πάρκο των Λειβήθρων στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, το θέατρο «Πήγασος».



Η παράσταση απέσπασε τα ευμενή σχόλια του κοινού, τόσο από σκηνοθετικής και δημιουργικής πλευράς, όσο και από την καθόλα επιτυχή απόδοση των ηθοποιών, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστο, να δηλώνει ικανοποιημένος: «Η φιλοσοφία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, γεγονός που το πέτυχε αλλά και μας δικαίωσε με την αξιέπαινη παράσταση του, το θεατρικό σχήμα του Πήγασου. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές.»

Σκηνοθέτησε ο Χάρης Αμανατίδης

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Όνειρος: Νατάσα Ιωαννίδου, Μορφέας-Αράπης: Αντώνης Καρράς, Πάνας: Δανάη Αμανατίδου, Πανούκλα-Γιος της Θάλασσας: Άννα Γκούντα, Γιαννάκης: Σπύρος Αναγνώστου, Δράκος-Πατέρας: Διονύσης Ζαρώτης, Έμορφη του κόσμου: Όλγα Παπανάκου, Γιος του Ήλιου: Χριστίνα Μπομπόλη, Γιος του Φεγγαριού: Σοφία Αγαθαγγελίδου, Βασιλοπούλα 1η: Αγαθή Τζάρτζα, Βασιλοπούλα 2η:Έυα Παναγιωτίδου, Αλλοίμονος: Μαρία Μπουκουβάλα. Γριά: Θωμαή Σιούμη.