Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Ξεχωριστή απόδραση στα νησιά Άραν όπου ακόμη κυκλοφορούν με άμαξες


Οι κελτικές παραδόσεις ζωντανεύουν
 
Με αμμώδεις παραλίες και απότομους γκρεμούς τα νησιά Άραν βρίσκονται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας. Η ξεχωριστή αίσθηση γοητείας τους ενισχύεται από τη βαθιά ριζωμένη μυθολογία και την παραδοσιακή κουλτούρα.

Στα... 

 
 
 
 
 
«Νησιά των Αγίων και Διανοούμενων» οι κελτικές παραδόσεις για θεούς και ξωτικά ζωντανεύουν ενώ θα δείτε τους κατοίκους της εξοχής να κυκλοφορούν με άμαξες.

Στο μεγαλύτερο από τα τρία νησιά, το Inishmore τα αρχαία φρούρια διαδέχονται τις μικρές αγροικίες και τις κέλτικες εκκλησίες. Στις ανεμοδαρμένες ακτές του θαυμάστε τα μαγευτικά χρώματα την ώρα που δύει ο ήλιος και μη ξεχάσετε να αγοράσετε το πουλόβερ APAN ή αλλιώς το περίφημο πουλόβερ των ψαράδων. Σύμφωνα με την παράδοση στο παρελθόν κάθε ψαράς του νησιού φορούσε πουλόβερ με ένα μοναδικό σχέδιο για να ξεχωρίζει.

Στο νησί Inishmaan, το λιγότερο ανεπτυγμένο από τα τρία, κυριαρχεί η πέτρα με τους ετοιμόρροπους τοίχους να γεμίζουν το μάτι όπου κι αν στραφείς να κοιτάξεις. Το Inisheer είναι το μικρότερο από τα νησιά Aran, μήκους περίπου 2 χλμ. και ενδείκνυται για πεζοπορία.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Νησιά Άραν, Ιρλανδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Δουβλίνου είναι 4 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ντίσελντορφ και Δουβλίνου. Από εκεί φτάνετε στα νησιά με φέρι μποτ.


newsbeast.gr