Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Καταφιώτικα Κατερίνης: ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ στην υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω (βίντεο-φώτο)


Με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, η υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, Προστάτου και Εφόρου πάσης Πιερίας.

Η υποδοχή έλαβε χώρα ενώπιον του... 






Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Παρόντες στην υποδοχή ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η πρώην βουλευτής Άννα Μάνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Κατερίνης Γιώργος Ίτσιος και Μάκης Παπαδημητρίου, ο πρώην αντιδήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης κ.α.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Ιερό Ναό Παντανάσσης στα Καταφιώτικα, όπου το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε δίπλα στην εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, πιστού αντιγράφου της ομώνυμης θαυματουργής εικόνας της Ιεράς Μονής Χελανδαρίου Αγίου Όρους.
Η τελετή υποδοχής του ιερού λειψάνου ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Ιερού Παρακλητικού Κανών του Αγίου.

Το ιερό λείψανο του Αγίου Διονυσίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Πᾳντανάσσης μέχρι τη Τρίτη 15 Αυγούστου, όπου οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν καθημερινά 7π.μ.-12μ.μ. και 7μ.μ.-10μ.μ. Όλο αυτό το διάστημα θα τελείται η Θ. Λειτουργία, ενώ θα ψάλλεται στις 7.00 το απόγευμα η Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας και του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.