Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Τα θαυματουργά φιδάκια της Παναγίας έκαναν την εμφάνισή τους


Με... ανακούφιση υποδέχτηκαν οι πιστοί τα πρώτα θαυματουργά φιδάκια της Παναγίας, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως στο Μαρκόπουλο και στα Αργίνια της Κεφαλλονιάς!

Σύμφωνα με... 

 
 
 
 
την παράδοση, η εμφάνιση των ακίνδυνων ερπετών ανήμερα την ημέρα γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος είναι καλός οιωνός για το νησί, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως κάτι κακό θα συμβεί, αν δεν βγουν! Οι κάτοικοι του Μαρκόπουλου εντόπισαν τα δύο πρώτα φιδάκια κοντά στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου γύρω στις 10.30 τη νύχτα του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλο ένα φιδάκι εμφανίστηκε στο ορεινό χωριό Αργίνια, προς ικανοποίηση των κατοίκων και των προσκυνητών. Τα θαυματουργά ερπετά, που φέρουν μικρούς μαύρους σταυρούς στο κεφάλι και στη γλώσσα τους, εμφανίζονται κάθε χρόνο από τις 6 έως τις 15 Αυγούστου. Η πρώτη τους εμφάνιση χρονολογείται το 1.200 μ.Χ.!

Κατά την παράδοση, όταν είχε γίνει απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας μονής στο Μαρκόπουλο από πειρατές, τα φίδια έζωσαν το μοναστήρι και έτρεψαν σε φυγή τους εισβολείς. Λέγεται, ακόμη, ότι η Παναγία μετέτρεψε τις μοναχές σε ακίνδυνα φιδάκια, τα οποία βγαίνουν κάθε χρόνο στις δύο εκκλησίες των Αργινίων και του Μαρκόπουλου και πηγαίνουν στην εικόνα της Θεομήτορος.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όσες φορές δεν εμφανίστηκαν ακολούθησε μεγάλο κακό. Μία από αυτές ήταν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1940 αλλά και το 1953, όταν έγινε ο πιο καταστροφικός σεισμός στο νησί. Το ίδιο είχε συμβεί το 1987 και το 2005, όμως εκείνες τις δύο φορές δεν είχε συμβεί κάποια φυσική καταστροφή.