Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Μάθετε από τα Οπτικά Ανδρεάδη κάποιες σπάνιες πληροφορίες για τα μάτια σας


Διαβάστε παρακάτω κάποιες εντυπωσιακές («άχρηστες» για κάποιους) πληροφορίες σχετικά με το οφθαλμικό σύστημα και την οπτική μας αντίληψη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Ο ανθρώπινος οφθαλμός μπορεί να ξεχωρίσει 500 αποχρώσεις του γκρι.


- Είναι αδύνατο να φτερνιστείτε με τα μάτια ανοιχτά. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά πρόκειται για μια αντανακλαστική αντίδραση του οργανισμού.

-Τα βλέφαρα μας ανοιγοκλείνουν μ’ έναν φυσικό τρόπο που δεν αντιλαμβανόμαστε περίπου 10,000,000 φορές μέσα σ’ έναν χρόνο. Ο ρυθμός των βλεφαρισμών βέβαια είναι μειωμένος όταν κοιτάζουμε την οθόνη του υπολογιστή μας για αρκετή ώρα.

- Η ανάγνωσή μας στην οθόνη του υπολογιστή είναι κατά 25% πιο αργή από όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο.

- Η πιο συνήθης αιτία τραυματισμού του κερατοειδή είναι από το βουρτσάκι της μάσκαρα.


- Παρόλο που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνουμε και το σώμα μας αλλάζει, ουσιαστικά τα μάτια μας έχουν σταθερό μέγεθος από την γέννηση μας και ζυγίζουν μόνο 28 γραμμάρια, σε αντίθεση με την μύτη και τα αυτιά μας που συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

- Τα πράσινα ή τα γαλάζια μάτια πάντα τραβάνε την προσοχή, κάτι που δεν συνέβαινε πριν από 6000 – 10000 χρόνια πριν καθώς οι ερευνητές αναφέρουν ότι τότε όλοι οι άνθρωποι είχαν καφέ μάτια.

- Υπάρχουν ακόμα πιο ιδιαίτερα μάτια… Περίπου 6 στους 1000 ανθρώπους έχουν μια φυσιολογική ετεροχρωμία της ίριδας εμφανίζοντας διαφορετικό χρώμα στο δεξί απ’ ότι στο αριστερό τους μάτι.

Όλα αυτά κάνουν τα μάτια μας πολύ μοναδικά και αξιοπρόσεχτα.

πηγή lenshop.gr
https://lenshop.gr/post/80-diabaste-kapoies-spanies-plirofories-gia-ta-matia