Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΥΠΕΞ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

 
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο συμπαραστέκεται στα κορίτσια που αποχώρησαν για τη λέξη «Macedonia»

Ανακοίνωση για την αποχώρηση της εθνικής χάντμπολ των Νεανίδων από αγώνα με την ΠΓΔΜ για το αντίστοιχο ηλικιακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που... 

 
 
 
 
είχε ως αποτέλεσμα τα αποβληθεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Με αυτήν χαιρετίζει την κίνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς -όπως επισημαίνεται- με τη λέξη «Macedonia» που χρησιμοποίησε στις φανέλες της η αντίπαλος της «γαλανόλευκης» προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία για την ονομασία.

Η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς ομοσπονδίες μπορεί να γίνει μόνον με την προσωρινή της ονομασία. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η πΓΔΜ, μετά την ένταξή της σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση προσπαθεί να παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να επιβάλει την συνταγματική της ονομασία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης των Νεανίδων, οι οποίες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την πΓΔΜ λόγω της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την πΓΔΜ».