Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Κοτόπουλο ρολό σπιτικό


ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά

10 περίπου φέτες μπέϊκον

τυρί (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, ή τυρί του τόστ)

 
 
 
 
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

μουστάρδα

ελαιόλαδο

σπάγγο μαγειρικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο μέσα έξω και το τοποθετούμε με το στήθος κάτω πάνω στον πάγκο μας, ή στο ξύλο κοπής.

Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε την πέτσα κατά μήκος της ραχοκοκκαλιάς.

Mε προσοχή κι επιμονή αφαιρούμε λίγο λίγο το κρέας από τα κόκκαλα, φροντίζοντας να μένει το κοτόπουλο ολόκληρο, σπάμε όπου χρειάζεται το κόκκαλο αλλά δεν κόβουμε το κρέας.

Στις φτερούγες βέβαια δεν αφαιρείτε το κάτω κόκκαλο, οπότε τις κόβουμε εκεί και τις βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες.

Μόλις βγάλουμε όλα τα τα κόκκαλα απλώνουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω πάνω στο ξύλο κοπής.

Βάζουμε επάνω το μπέικον και το τυρί, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και μουστάρδα.

Με πολύ προσοχή και χρησιμοποιώντας την πέτσα για να το ρολάρουμε, τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό.

Το δένουμε σφιχτά με σπάγγο μαγειρικής, αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και το βάζουμε σε ταψάκι με πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και μουστάρδα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου δυο ώρες. Το τσιμπάμε με πιρούνι στη μιάμιση ώρα για να δούμε αν βγάλει υγρά, που σημαίνει οτι θέλει κι άλλο ψήσιμο. Καλό είναι στην πρώτη ώρα να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.

Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ροδέλες.