Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

«Κρύψε» το μπαλκόνι σου με τέσσερις τρόπους


Κλασικοί, δημιουργικοί αλλά και οικονομικοί τρόποι για να αποκτήσεις περισσότερη ιδιωτικότητα


Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και εσύ ακόμα δεν έχεις καταφέρει να φύγεις για διακοπές ή μήπως τελείωσε η άδεια σου; Αν... 

οι υποχρεώσεις σου δεν σου επιτρέπουν να απολαύσεις τις ηλιόλουστες μέρες του Αυγούστου σε κάποιο Κυκλαδίτικο νησί, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές!

Οι θερινοί μήνες είναι η καλύτερη περίοδος για να απολαύσεις το μπαλκόνι σου πιο πολύ από ποτέ. Ο δροσερός πρωινός καφές σου, απογευματινές ώρες χαλάρωσης με το αγαπημένο σου βιβλίο και κρασί με τους φίλους σου το βραδάκι είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεχαστείς και να περάσεις όμορφα ακόμα και αν βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης. Σε ενοχλεί να νιώθεις ότι υπάρχουν πάντα μάτια στραμμένα επάνω σου;

Υπάρχουν κλασικοί, δημιουργικοί αλλά και οικονομικοί τρόποι για να αποκτήσεις περισσότερη ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι σου. Το Douleutaras.gr σάς μεταφέρει τέσσερις προτάσεις. Διαλέγετε και παίρνετε…
Τέντα

Η τέντα είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορείς να απολαύσεις το μπαλκόνι σου αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού σου, χωρίς να νιώθεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε σάουνα. Εκτός του ότι σε προστατεύει από τον ήλιο, συνεισφέρει στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, μιας και δεν θα χρειαστεί να ρυθμίσεις το κλιματιστικό σου στους 18 βαθμούς για να δροσίσει το σπίτι.

Απόφυγε το λευκό αλλά και πολύ σκούρες αποχρώσεις. Οι ακτίνες του ηλίου είναι αρκετά εύκολο να διαπεράσουν τις ανοιχτές αποχρώσεις ενώ τα σκούρα χρώματα «τραβούν» τη ζέστη. Προτίμησε μία διαχρονική επιλογή που θα σε προστατεύει για χρόνια, χωρίς να τη βαρεθείς!
Μπαμπού

Ένας πολύ όμορφος τρόπος για να κρύψεις το μπαλκόνι σου είναι με έναν φράχτη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπαμπού ή κάποιο άλλο είδος ξύλου για να καλύψεις τα πλαϊνά της μέρη. Σου φαίνεται πολύ γυμνό; Στόλισε τον φράχτη σου με κάποιο αναρριχώμενο φυτό. Η βουκαμβίλια, ο κισσός, το αγιόκλημα και το γιασεμί είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που θα δώσουν χρώμα και ζωντάνια στο χώρο σου! Αν δεν είσαι λάτρης των αναρριχόμενων φυτών ή φοβάσαι για τους μικρούς επισκέπτες, μπορείς απλά να προσθέσεις γλαστράκια με λουλούδια μπροστά στο νέο σου φράχτη.
Λουλούδια και φυτά

Αναζητείς μία πιο οικονομική λύση από τις τέντες και το φράχτη; Ιδιωτικότητα μπορούν να σου προσφέρουν ακόμα και μερικές γλάστρες, αρκεί να διαλέξεις τα κατάλληλα φυτά και να τα τοποθετήσεις στα σωστά σημεία. Υπάρχουν αρκετά ψηλά λουλούδια που μπορούν μεν να «κρύψουν» το μπαλκόνι σου, χωρίς να κλέψουν ούτε λίγη από τη φωτεινότητα του. Τοποθέτησε ζαρντινιέρες μπροστά από τα κάγκελα και ξεκίνησε την κηπουρική. Αγαπημένες μας επιλογές για το ελληνικό καλοκαίρι είναι το γιασεμί, η τριανταφυλλιά και το τεξάνουμ που μπορεί να κρατήσει μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα.
Καφασωτό Πάνελ

Θέλεις να απολαμβάνεις το χρόνο σου στο μπαλκόνι και να αισθάνεσαι ότι έχεις πλήρη ελευθερία κινήσεων; Το ξύλινο πάνελ μπορεί να τοποθετηθεί περιμετρικά ακόμα και σε ολόκληρο το μπαλκόνι σου. Στην αγορά μπορείς να βρεις καφασωτό πάνελ με ενσωματωμένη ζαρντινιέρα Δύο σε ένα! Θέλεις να δημιουργήσεις ειδυλλιακή ατμόσφαιρα; Εκτός από λουλούδια μη διστάσεις να προσθέσεις λαμπάκια, φαναράκια ή κρυφό φωτισμό για να φτιάξεις το δικό σου παράδεισο στην καρδιά της πόλης!

Θέλεις να αποκτήσεις ένα φανταστικό δωμάτιο στο μπαλκόνι του σπιτιού σου; Πάρε έμπνευση από τις παραπάνω ιδέες και σχεδίασε το χώρο σου, όπως τον είχες ονειρευτεί!