Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Αντιδράσεις Μηλιωτών για τις ανεμογεννήτριες στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης

 
Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, όπου παρέστησαν και διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Κάτω Μηλιάς μετά από κάλεσμα της "Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη" για να αντιδράσουν στο θέμα συζήτησης για... 


  



την έγκριση εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στη θέση «Πέντε Πύργοι» της διοικητικής ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου.

Οι κάτοικοι είναι αντίθετοι με την εγκατάσταση στην περιοχή τους ανεμογεννητριών, διότι όπως υποστηρίζουν θα προκαλέσουν καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον.

Τελικά το θέμα για τις ανεμογεννήτριες δεν συζητήθηκε χθες, αλλά αναβλήθηκε μετά από δήλωση του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για να συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη.  
  
Ένα άλλο θέμα που προκάλεσε επίσης ένταση ήταν η "Έγκριση εκμίσθωσης τμήματος 655,20 τ.μ. του υπ’ αριθμ. 856 τεμαχίου στον οικισμό Γρέβενης της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας", το οποίο τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία με 17 ψήφους της συμπολίτευσης, ενώ κατά ψήφισαν 10 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.